avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu detasati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu detasati

Buna ziua!

Apelez la bunavointa celor care stiu sa imi dea un raspuns.

Firma 1 detaseaza la firma 2 un salariat.
De la 1 ianuarie 2014 se modifica salariul minim.
Cine opereaza aceasta marire de salariu? Firma 1 nu poate sa faca nimic, pentru ca in Revisal salariatul are contractul suspendat pe perioada detasarii, iar firma 2 nu poate sa faca act aditional de marire de salariu, pentru ca nu are un contract cu salariatul, acesta aparand doar in declaratie si in statul de plata.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 10 Ianuarie 2014
Firma 2 e obligata sa incheie contract, detasarea suspenda raportul de munca intre firma 1 si salariat si determina un nou raport de munca intre firma 2 si salariat.
Prin detasare se schimba locul muncii, felul muncii, salariul...
Eu am aflat de la ITM ca firma 2 nu incheie nici un contract cu salariatul, raportul de munca desfasurandu-se in baza deciziei de detasare, Firma 2 a primit copie dupa dosarul personal al salariatului. Toate acestea sunt scrise si in decizia de detasare.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
sclippi, utilizator
In cazul detasrii , unitatea la care este detasat un salariat nu incheie niciun alt c.i.m.
In invatamant se incheie. Stiu ce prevede codul muncii, dar la noi se incheie cim pe perioada determinata, pentru 1 an sau, daca apar situatii de CCC sau detasari/pensionari in timpul anului, pe durata absentei titularului, dar nu mai mult de incheierea anului scolar,
Totodata, daca Revisalul este imperfect, ma gandesc ca nu strica un cim ... firma 2 e obligata sa asigure ....
1. Revisal-ul este imperfect in anumite situatii.

2. Chiar daca in anumite sectore se incheie un nou c.i.m. persoanei detasate , asta nu inseamna obligativitate generala.

3. In doctrina, s-a preciat ca, contractul individual de muncă încheiat cu angajatorul iniţial se suspendă pe perioada detaşării, în ceea ce priveşte efectele esenţiale, fiind cedat temporar angajatorului la care s-a făcut detaşarea. (Ion Traian ªtefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 462).

3. In situatia in care angajatorul dispune masura temporara a detasarii, contractul individual de munca al salariatului se poate suspenda pe durata detasarii in baza art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii. Locul muncii se modifica la alt angajator in baza deciziei de detasare a angajatorului care il detaseaza pe salariat. Prin urmare, salariatul detasat va presta activitate pentru angajatorul la care a fost detasat fara a incheia un contract individual de munca cu acesta.

A se vedea
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere prelungire detasare in revisal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca la unitatea la care se detaseaza un salariat animarsrl animarsrl Buna ziua, Un salariat al unei institutii publice1 a fost detasat la o alta institutie publica 2. Institutia publica 2 incheie un contract de munca sau un ... (vezi toată discuția)
Salariat detasat marianconta marianconta Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia unui salariat detasat, si anume; 1) firma A detaseaza un salariat la firma B; 2) firma A raporteaza in ... (vezi toată discuția)