avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CNAS impune plata de 5,5% din valoare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CNAS impune plata de 5,5% din valoare

Daca am inchiriat o proprietate ca persoana fizica si nu am un contract de munca la care se platesc asigurari sociale de sanatate sau alta forma de a fi asigurat in sistemul de sanatate in Romania, CNAS imi impune plata unui procent de 5,5% aplicat la venitul din inchirierea respectivului bun?
Eu sunt rezident in Italia si am asigurare medicala acolo valabila in UE,sunt obligat sa platesc aceasta taxa si in Romania?
Legea ar fi aceasta Art. 257, (2), litera f), din Legea 95/2006 - Reforma in domeniul sanatatii – contributii obligatorii

Nu mi se pare corect sa platesc taxa pentru sanatate de doua ori in doua tari din UE!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:01, 1 Septembrie 2012
In afara de prevederile din Legea nr.95/2006 si art.296 indice 27 din Codul fiscal prevede plata CASS in situatia mentionata. Baza de calcul este venitul din inchiriere,mai putin 25%
cheltuieli forfetare.(art.296 indice 28 lit.d).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnas impune plata de 5,5% din valoare CosminMa CosminMa Daca am inchiriat o proprietate ca persoana fizica si nu am un contract de munca la care se platesc asigurari sociale de sanatate sau alta forma de a fi ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru cetatenii romani cu rezidenta in strainatate cernata cernata Buna Seara Sunt cetatean roman cu domiciliul in elvetia din ianuarie 2004. Am avut venituri in romania din inchirierea apartamentului pe anii 2005-2009. CAS ... (vezi toată discuția)
Plata cnas andreeatoth555 andreeatoth555 CONTRIBUTIE CNAS VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU SUNT PENSIONARA DE BOALA DIN 19.07.2007 SI AM AVUT UN APARTAMENT INCHIRIAT UNEI FIRME SI PENTRU CARE AM ... (vezi toată discuția)