avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele major intretinut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele major intretinut

Buna ziua,

Exista cai legale prin care pot sa iau masuri cu privire la plata utilitatilor in cazul in care am un frate, cu domiciliul in apartamentul care este pe numele meu, insa care refuza sa-si caute un servici stabil si sa plateasca jumatate din utilitati? Ma gandeam chiar sa-i dau un termen ca sa poate face acest lucru, iar dupa aceea sa pot aplica masurile legale astfel incat ori sa-si plateasca partea sa de intretinere, ori sa plece din apartament.
Multumesc anticipat, AG
Cel mai recent răspuns: alicegab , utilizator 14:42, 31 August 2012
Daca apartamentul este proprietatea dvs. exclusiva, iar intre dvs. si frate nu exista incheiat un contract de inchiriere, comodat, etc. in baza caruia sa locuiasca la dvs. atunci acesta are calitatea de tolerat in imobil si puteti sa ii cereti sa paraseasca imobilul in caz ca nu isi plateste partea lui de utilitati.

Daca refuza sa paraseasca imobilul aveti posibilitatea deschiderii unei actiuni in evacuare.
Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat. Imi doream aceasta confirmare. nu eram sigura ca este posibil daca are domiciliul la aceasta adresa, neavand un contract de inchiriere/comodat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 avocati 2 versiuni Krisztaa Krisztaa sper sa gasesc aici un raspuns concret si sigur (cu citat,daca se poate) pentru urmatorul caz: exista o proprietate pe numele meu achizitionata in anul 2001, ... (vezi toată discuția)
Evacuarea din locuinta a unei persoane kdoina2007 kdoina2007 Cum se poate evacua o persoana din casa, mai ales ca adresa din buletin nu corespunde cu cea de domiciliu? (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)