avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire casa concubini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire casa concubini

Imi cer scuze ,as dori sa stiu daca persoana cu care am construit o casa impreuna de la zero,poate sa ma imi ia din cota mea parte de la casa si teren,dandu-ma in judecata,aceasta fiind deja trecuta in cf.pe amandoi,avand aceeasi cota(1/2 si respectiv 1/2).Mai precizez ca avem si o fiica majora in urma relatiei noastre.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rmdorel , utilizator 17:04, 31 August 2012
Nimeni nu poate fi obligat sa traiasca in indiviziune. Ca atare nu va poate lua 1/2 din casa, dar poate cere iesirea din indiviziune, care se realizeaza fie prin ramanerea unei parti in toata casa si despagubirea celui care pleaca, sau vanzarea bunului in intregul lui si impartirea banilor.
va multumesc ...persoana respectiva insa nu-si doreste sa plece si nici sa vanda,ar exista o alta metoda de a ne delimita fiecare cota parte,casa este p+m,garaj si gradina.Va multumesc
Daca imobilul permite, printr-o partajare amiabila, la un notar, daca nu in instanta.
cum este situatia acum in cf(1/2 si 1/2),nu este mentionat ce are fiecare.... doar cota parte a fiecaruia din teren si casa.Putem sa o facem la intelegere intre noi si apoi sa mergem la un notar sau se mai poate face o apartamentare tot la intelegere,intre noi,fara a mai ajunge in instanta.Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
rmdorel, utilizator
Evident ca nu este mentionat ca altfel nu mai existau discutii cine pe cine da afara.
Chiar si cu o intelegere amiabila este bine sa mergeti la un notar sa faceti partajarea ca mai apoi fiecare sa-si poata inscrie dreptul lui in CF. Altfel banuiesc ca vor exista discutii permanente....

Alte discuții în legătură

Granituire AlinaMitea AlinaMitea O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii. Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)
Acces prin teren alaturat. lg78 lg78 Buna ziua. Va rog o lamurire: sunt in proces de a achizitiona 2 terenuri alaturate cu constructii pe ambele. Terenul 1 are 2 proprietari, in cote de 1/2 ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cosminmilitaru cosminmilitaru Va adresez rugamintea de a-mi sugera cea mai eficienta solutie in rezolvarea urmatoarei probleme: - Detin o casa intr-o comuna la tara, situata central, la ... (vezi toată discuția)