avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ajutoarele materiale primite de o persoanã fizicã de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ajutoarele materiale primite de o persoanã fizicã de la un ong se impoziteazã ?!

Nu am un loc de muncă şi muncesc ocazional la ferma deţinută de un ong. Pentru munca depusă primesc alimente şi îmbrăcăminte. Nu primesc bani. Sunt dator cu ceva la fisc ?! Dacă voi primi sub formă de ajutor vreo sumă de bani, trebuie să o declar ca venit şi să plătesc impozit ?! Mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:08, 19 Mai 2013
Ajutoarele materiale primite de o persoana fizica nu se impoziteaza.
In cazul in care incheiati o conventie, un contract individual de munca si primiti bani pentru prestatia dvs., atunci acea suma se impoziteaza, dar, este in sarcina angajatorului.
Jurist Ioana-Iulica V.
Nu este vorba despre nici o hartie a sistemului. Este vorba despre un ajutor in bani de la un ong. Ong-ul respectiv ajuta din donatii sau banii proprii, diferite persoane. Primind bani de la acest ong, se consideră venit ?! Trebuie sa platesc impozit la stat?! Multumesc anticipat.
Daca il declarati, da, trebuie platit impozit. La fel cum trebuie platit si pe ciubucul ospatarilor, al frizerilor, meditatia profesorilor, maruntul care se aduna in casa de marcat la botique, etc.
Acum ...nu stiu cine face asta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ciubucul si antifrauda alinai36 alinai36 Buna seara! Ma poate lamuri si pe mine cineva referitor la ciubucul primit de catre ospatari? care este legea prin care se interzice primirea ciubucului? (vezi toată discuția)
Darea/luarea de bani la meditatii Andrei_1988 Andrei_1988 Buna ziua , sunt profesor de engleza si am dat meditatii la franceza catorva elevi de la o clasa unde predau engleza.Nu am ore de franceza si nici franceza pe ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc taxe si impozite? vladuq vladuq Salutare ! Am o intrebare despre taxe si impozite in Romania. Daca fac CPA Marketing / Affiliate Marketing si retrag banii in PayPal (dar nu ii retrag mai ... (vezi toată discuția)