avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

buna seara,
in 2006 eram anjajatul unei societati comerciale(angajat de baza-om de incredere),administratorul societatii impreuna cu rudele apropiate aveau mai multe societati.vroiau sa achizitioneze cateva parcele de teren ale unui singur proprietar ,care le mostenise de la parinti.Deoarece erau mai multe suprafete si certificatul de mostenitor si cadastrele nu erau facute,eu am fost insarcinat de catre firma -cumparatoare sa ma ocup de acte.Proprietarul si-a primit toata suma dorita lasandu-mi mie procura de vanzare el iesind din tranzactie ,iar eu finalizand actele cu firma cand au fost cadastrele terminate,adica cateva luni mai tarziu.Din 2006 si pana in 2012 firma nu s-a folosit de suprafetele de teren cumparate,acestea fiind date in arenda de catre vanzator si familia lui.In anul 2008 vanzatorul moare iar in 2012 mostenitorii acestuia fac plangere penala pentru inselaciune impotriva mea si motiveaza ca eu asi fi vandut terenurile cu 200.000 lei,iar vanzatorul a primit suma de 20.000 lei.Mentionez ca vanzatorul a murit in anul 2008,actele s-au finalizat in 2007,timp in care daca era adevarat ca nu si-ar fi primit suma dorita,putea sa revoce procura sau sa faca plangere.Ce ma sfatuiti?cfredeti ca e grav?
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
auraneg, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 23:59, 31 August 2012
Reclamantii detin obligatia sa sustina si sa probeze in conditiile legii acuzele la adresa dvs
Exista document asumat prin semnatura olografa de catre vanzator pe documentul de vanzare-cumparare ,astfel incat se prezuma ca acesta a incasat suma convenita de la cumparator
Va revine dreptul sa asteptati sa fiti citata,sa va sustineti punctul de vedere
Conditionat de concluziile cercetarii,procurorul responsabil va dispune solutie legala
Daca solutia procurorului va fi in defavoarea dvs,urmeaza sa analizati motivatia ,in raport de care ,singura sau prin aparator sa va realizati apararea
orice ar fi fost , acum e cam tarziu sa va poata face un denunt penal. Nici pe cale civila nu cred sa mai fie vreo sansa datorita tardivitatii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare verginia dina verginia dina am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren( neexistand posibilitatea incheerii unui contract pentru ca nu se putea face cadastru la acea ... (vezi toată discuția)
Abuz in inscriere de sarcini asupra unui teren magdalenamatei magdalenamatei Buna ziua, In decembrie 2007 am semnat in calitate de promitent cumparator o promisiunea bilaterala de vanzare cumparare pentru 3 ha teren arabil si am ... (vezi toată discuția)
Cum pot face intabularea unui teren cumparat pe care vanzatorul a pus ilegal sarcini? magdalenamatei magdalenamatei Buna ziua, In decembrie 2007 am semnat in calitate de promitent cumparator o promisiunea bilaterala de vanzare cumparare pentru 3 ha teren arabil si am ... (vezi toată discuția)