avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme antecontract de vanzare-cumparare

Buna ziua,am contractat anul trecut o garsoniera (in stadiu de proiect) cu o suprafata de 42.35 mp construiti si mai nou am vazut o noua schita in care erau doar 29.25mp construiti din cei 42.35mp. Ca sa nu mai spun ca proiectul este deja in mare intarziere. As vrea sa stiu ce se poate face ca sa-mi recapata macar avansul dat inapoi. Se poate face ceva?

Multumesc,
Simlariss
Cel mai recent răspuns: ANA MARIA BUCUR , Avocat 17:06, 2 Septembrie 2009
Va trebui sa solicitati rezolutiunea antecontractului si intoarcerea vansului platit cu motivarea pe care ati aratat-o
În plus, puteţi solicita obligarea promitentului vînzător la plata unor daune interese.

Liviu S.Bordaş
cum pot face acest lucru? avand in vedere ca acest contract de vanzare-cumparare nu este act executoriu?
Vă adresaţi instanţei, solicitînd rezoluţiunea contractului. Sau, şi mai bine, vă adresaţi, înainte de a depune cererea la instanţă, unui avocat. O cerere făcută de el şi susţinută în instanţă e o cale mai sănătoasă decît cercetarea postărilor de pe forum, care au doar rolul de a vă confirma sau nu corectitudinea poziţiei pe care vreţi să o adoptaţi.

Oricum, aveţi posibilitatea să recuperaţi de la pîrît cheltuielile de judecată. Iar cu un profesionist alături, veţi dormi mai liniştit.


Liviu S.Bordaş
Intereseaza in speta si continutul acelui antecontract de vanzare-cumparare, ce s-a stabilit in caz de neexecutare a antecontractului , prin neincheierea contractului din vina unei parti. Se obisnuieste sa se prevada , uneori, ca in caz de neincheirea contrctului din cupla unei parti, duce la pierderea avansului, daca vina apartine cumparatorului sau la plata dublul avansului daca vina apartine vanzatorului.

Alte discuții în legătură

Rezolutiune antecontract de vanzare-cumparare mara78 mara78 Am un antecontract de vanzare-cumparare incheiat in 2006. Eu sunt promitentul cumparator. Promitentul vanzator s-a obligat ca in termen de sase luni de la ... (vezi toată discuția)
Restituire avans antecontract anelia88 anelia88 Buna seara! Am platit un avans pentru un apartament . Cand a venit evaluatorul s-a constatat ca nu corespunde releveul cu situatia din teren. Am contactat un ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)