avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM dupa 4 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM dupa 4 zile

O persoana (profesor) neprimind loc in invatamant la prima alegere a locurilor, a incheiat un CIM la o firma in data de 27.08.2012, activitatea urmand a incepe din 1 septembrie.
In 31.08.2012 afla ca totusi exista o catedra si va fi angajata in invatamant din 01.09.2012.
Persoana opteaza pentru invatamant si doreste sa desface contractul cu firma inainte de a incepe activitatea.

Conducerea firmei intelege situatia si ar fi de acord cu desfacerea contractului.

Intrebarea mea este daca din punct de vedere juridic se poate desface un CIM dupa cateva zile, situatia fiind introdusa deja in REVISAL.

Cu multumiri anticipate,

Tarkanyi
Cel mai recent răspuns: tarkanyi , utilizator 18:23, 1 Septembrie 2012
daca ambele parti contractante sunt de acord , contractul poate fi reziliat fara preaviz, chiar dupa 4 zile
1. Salariatul face o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii), incepand cu data de...

2. Angajatorul o aproba si procedeaza la emiterea deciziei de incetare a CIM.

3. Un CIM poate inceta oricand, chiar si in ziua in care a fost incheiat.
Raspunsurile dumneavoastra mi-au fost de mare folos.
Va multumesc.

Cu respect,
Tarkanyi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate daniela-s daniela-s Sunt profesor suplinitor, in data de 31 aug 2012 mi se incheie contractul de munca, iar in jurul datei de 12 octombrie 2012 se presupune ca voi naste, as vrea ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - revisal baum_eva_edith baum_eva_edith Buna ziua, Salariatul vine ultima zi la lucru in data de 19.01.2011( pontat ). Incetarea CIM este 20.01.2011( cred ca nu poate inceta in 19 daca el este ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu cerere facuta in weekend Danut_Gabriel Danut_Gabriel Buna ziua, am primit o cerere de demisie in data de 19.05.2014(luni), dar cererea a fost facuta de angajat in data de 16.05.2014(vineri). Acum cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)