avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT

Sunt in situatia de a incheia un contract cu o firma de consultanta, in calitate de expert tehnic. Ne-am inteles asupra sumei nete/ zi pe care o voi primi, avind in vedere ca, contractul se incheie pe 525 de zile lucratoare.
Intrebari :
- cum e mai bine sa inchei acest contract, PFA sau persoana fizica ?
- cine suporta darile catre stat, avind in vedere ca beneficiarul doreste sa
incheiem contract de colaborare ?#-o
- ce alt tip de contract as mai putea incheia ?

Mentionez ca nici el, nici eu nu prea mai putem da inapoi, deoarece sunt fonduri europene, iar numele meu e trecut in contractul de finantare al proiectului si mi-am dat acordul formal de colaborare in cazul cistigarii licitatiei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 2 Septembrie 2012
Ca PFA incasati toata suma dumneavoastra si mai departe trebuie sa platiti impozit pe profit, sa depuneti declaratia 600 pentru plata CAS si sa platiti CASS.
Cel mai bine este sa incheiati un c.i.m. ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comision pj, pf sau pfa? dcrdlo9 dcrdlo9 Buna ziua, Urmeaza sa colaborez cu o firma ale carei produse le voi vinde. O sa incasez un oarecare comision. Problema este urmatoare: contractul cu firma ... (vezi toată discuția)
Activitate srl imac imac Buna ziua Am un srl pe care vreau sa-l dizolv, dar as dori ca activitatile sale sa fie preluate de un pfa ( in speta contractele de service in derulare sa ... (vezi toată discuția)
Conventii in baza codului civil lianamic lianamic Ce obligatii de plata decurg din incheierea unei conventii civile de prestari servicii? Numai impozit, sau toate contributiile sociale platite si de angajat si ... (vezi toată discuția)