avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comision PJ, PF sau PFA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comision PJ, PF sau PFA?

Buna ziua,

Urmeaza sa colaborez cu o firma ale carei produse le voi vinde. O sa incasez un oarecare comision. Problema este urmatoare: contractul cu firma respectiva ar trebui sa il inchei in calitate de persoana juridica, persoana fizica sau PFA? Adica, ce varianta m-ar avantaja? Detin deja o firma, dar cu acest impozit forfetar ma gandesc foarte serios sa ii suspend activitatea... Si, daca il inchei in calitate de persoana fizica, ce impozite/dari ar trebui sa platesc? Dar ca si PFA?
Multumesc! O zi placuta!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 11:18, 14 Mai 2009
Spre deosebire de societatile comerciale care datoreaza impozit pe profit sau impozit pe venit functie de veniturile facturate (si respectiv cheltuieli facturate- la platitorii de ipozit pe profit ) PFA-urile datoreaza impozit pe venit functie de venituri incasate si chetuieli care au fost platite in cursul exercitiului financiar, acest lucru fiind valabil si pt. persoanele fizice.
Mai depinde i de sistemul de impunere.In sistem real sau pe norme de venit.Depinde de tipul de activitate.Ca persoana fizica aveti obligatii de plata a impozitului pe venituri din activitati independente si cota de 5,5 % la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare dar comisioanele primite pe pfa cry_mitroi cry_mitroi Buna seara, De curand am primit o oferta de angajare, la partea de salarizare se primeste atat salariu fix dar si comisioane. Angajatorul imi spune ca pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre pers fizica si juridica marcela26 marcela26 Buna ziua, Nu stiu exact cum trebuie sa procedez ,fiind prima data cand accesez acest site.Am si eu niste intrebari. Am 2 utilaje pentru constructii pe ... (vezi toată discuția)
Plata impozit si taxe pfa Silvasanu Silvasanu Buna seara, Am o rugaminte la d-voastra: imi deschid in urmatoarele zile un PFA avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea de obiecte ... (vezi toată discuția)