Buna seara,
De curand am primit o oferta de angajare, la partea de salarizare se primeste atat salariu fix dar si comisioane.
Angajatorul imi spune ca pentru comisioane trebuie sa-mi fac o firma pe care voi incasa aceste venituri.
Va rog sa-mi spuneti ce implica asta si daca sunt aspecte pe care trebuie sa le stiu la eventuale controale. Daca imi infiintez o firma noua, neplatitoare de tva, trebuie sa platesc la stat impozitul pe venit aferent acestor comisioane(3%)?
Daca eu sunt angajat cu norma intreaga, cum voi mai justifica si veniturile pe pfa?
Pentru veniturile de pe fisma sau PFA se incheia contracte; faptul ca ai un loc de munca cu 8 ore nu influenteaza cu nimic alte activitati aducatoare de venit.
Dat fiind ca primesti comisioanele de la aceeasi persoana pentru care lucrezi poate fi o problema, dar probabil angajatorul stie cum sa plateasca respectivele comisione fara sa fie probleme.
va faceti srl, platiti 3 % din venituri plus 16 % dividende ( din ven - cheltuieli)
va faceti pfa si platiti
- din profit 21,5 % (16 impozit si 5,5 sanatate)
- alegeti un cod caen din nomenclatorul de norme si platiti 21.5 % din norma respectiva / 2 indiferent cat facturati