avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda

Buna seara.Prietenul meu a primit o amenda de la politistul de ordine publica acum 4-5 ani.A mers la Cec a platit-o dar a depus-o la sectia de politie respectiva(dupa indrumarile politistului).Acum 3 zile a primit acasa de la administratia locala cum ca trebuie depusa.Au trecut 4-5 ani el nu a facut o copie dupa chitanta si chiar daca ar fi facut aceasta nu mai exista.Am fost la Cec in speranta ca am putea sa o gasim in baza de date,insa domnul de acolo a inceput sa urle a zis ca nu se poate asa ceva.Ce este de facut in afara faptul de a plati din nou acea amenda?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters54856 , utilizator 19:13, 19 Ianuarie 2009
Daca au trecut 5 ani, de la data incheierii p.v. de contraventie, puteti invoca prescriptia extinctiva!
Respectiv plata amenzii este prescrisa... nu mai trebuie sa faceti dovada ca ati platit-o acum 4-5 ani si s-a pierdut "chitanta".

Av. Cermak Iuliana
Daca nu au trecut fix 5 ani trebuie rezolata problema cu Cec-ul.Trebuie sa exista o baze de date,nu este posibil asa ceva.Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema proces-verbal , recurs lilicrin lilicrin In urma unui proces-verbal intocmit de catre un angajat al primariei am primit pe loc o amenda de 2000 lei si ne-au cerut sa demolam cladirea construita fara ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie amenda consum de bere E.B. E.B. In 7 decembrie 2008 mergeam acasa pe jos cu 2 prieteni. Aveam 3 beri la cutie in mana nedesfacute. Era frig si ploua. Cand eram aproape de blocul in care ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la o amenda platita LiviuP LiviuP Buna ziua. Apelez la cei cu mai multa experienta intr-o problema administrativa. Problema este urmatoarea : in urma cu citiva ani (mai precis in 2002) am ... (vezi toată discuția)