In urma unui proces-verbal intocmit de catre un angajat al primariei am primit pe loc o amenda de 2000 lei si ne-au cerut sa demolam cladirea construita fara autorizatie de constructie.
Mentionez ca acea cladirea nu este terminata inca in totalitate.
Am cerut in instanta anularea acelui proces-verba. Datorita faptului ca nu s-a prezentat nimeni de la noi , sentinta a fost urmatoarea :
"admite lipsa calitati procesuale pasive a paratului primarul;
respinge plangerea formulata de catre petenta... , in contradictoriu cu intimata primaria ca neintemeiata; cu drept de recurs in 15 zile."
Ce ar trebui sa fac? Casa si terenul nu erau ale noatre in momentul in care dansi au incheiat procesul verbal. Erau ale fostilor proprietari deoarece noi am cumparat de la dansi doar cu act de mana iar la oficiul de cadastru tot ei figurau ca proprietari. Am terminat de curand actul de propritate si l-am trecut pe numele fratelui meu. Procesul verbal intemeiat de primarie, pentru care noi am deschis procesul, este pe numele mamei mele.
Trebuie sa fac recurs, cerere de repunere pe rol? Daca da cum se face asa ceva? O depun tot la Judecatorie sau la Tribuna sau la Curtea de Apel? Nu mai stiu nici eu nimic...:((:((#-o
Faceti (declarati) recurs si-l depuneti la Judecatorie.In recurs invocati lipsa calitatii de contravenient a mamei dvs.!
Din punct de vedere legal nu exista titlu de proprietate pe numele acesteia ci doar o chitanta de mana, astfel ca se presupune ca proprietarul de drept (la data incheierii p.v. de contraventie" ) raspunde in fata legii pentru aceasta"constructie" ridicata fara autorizatie.Acum problema este discutabila deoarece in fapt, mama dvs. se presupune ca a construit fara autorizatie de construire.
Fratele dvs. care acum detine "titlu" in sensul legii, trebuie sa faca demersuri pentru a obtine autorizatia de construire si p.v. de receptie de la Primarie.
Cum pot obtine autorizatia de contructie dupa ce s-a contruit cladirea? Mentionez ca primarul nu vrea sa imi elibereze nici un act, nici sa ma primeasca in primaria din comuna. De unde pot face rost atunci de autorizatie?
Imi face impresia ca la dvs. este vorba si despre un conflict personal cu Primarul!
Legea nr. 50/1991 prevede modul in care se poate obtine autorizatia de construire, respectiv: obtinere certificat de urbanism, intocmire proiect, depunere cerere pentru eliberare autorizatie la Primarie, achitare taxe si emitere de catre Primarie a autorizatiei de construire.
Consultati, pe plan local, un avocat ca sa va indrume in mod concret!
Aveti dreptate problema este personala. Nu vrea sa ne dea autorizatie de funtionare si gaseste tot timpul motive pentru a nu ne da autorizatia de functionare. De alt undeva de unde pot obtine autorizatia de contructie? Este cineva mai sus decat primaria din comuna? Nu pot apela la primaria din judet? Sau ce pot face? De unde sa o obtin daca nu de la primaria din comuna? Va rog ajutor....... el nu vrea si nu vrea:((:((:((
Deci pot depune singura la Judecatorie pentru recurs ? Daca da trebuie sa platesc vre-o suma la Barou sau undeva pentru ca ma reprezint singura? Care sunt pasi pentru a putea sa depun eu recursul?:(
Alte discuții în legătură
Intabulare casa
leorot
in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui.
in 1997 tatal meu a decedat.
in 2004 bunicul a decedat.
in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie
lilicrin
Sunt in proces cu primaria pentru obtinerea autorizatiei de functionare . procesul a inceput in 2008. acum primaria a trimis o instintare in care mai cere o ... (vezi toată discuția)