avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce lege/autoritate ma poate ajuta in problema ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce lege/autoritate ma poate ajuta in problema intervenita intre proprietar si constructor ?

Buna ziua.
In micul cartier rezidential in care stau (doar 4 blocuri, 3 etaje/fiecare), a aparut o problema care cred ca este comuna multor altor cetateni. Apa potabila si proiectul aferent.
Toate blocurile sunt alimentate din sursa proprie (put), exista 2 puturi. Din intamplare, am efectuat analize pe bani proprii ! pentru apa care s-a dovedit a nu fi potabila (existenta coliformi fecali, cred ca este foarte grav). Constructorul (el este si vanzator si tot) a refuzat in nenumarate randuri sa-mi prezinte buletinele de analiza a apei, eu am facut analiza la un put (unde am stat temporar), la al doilea am renuntat sa mai platesc (putul nr. 2, unde stau permanent acum si care deserveste blocul actual). Mai mult, i-am cerut si proiectul, nu cred ca exista o schema de captare si distributie apa (cat de simpla ar fi) fara un proiect: ce pompe, ce obiecte se prevad, etc. Acestea sunt sub standarde si legi. In plus, am fost sfidat cand mi s-a raspuns la intrebarea: stii ca esti obligat sa-mi furnizezi doar apa potabila ?, raspuns: nu, doar apa. Asa ceva este intr-adevar de rasu-plansu, daca imi permiteti. Deci: in afara de directia de sanatate publica, mai este cineva capabil/responsabil (din partea autoritatilor publice) sa intervina in acest conflict care poate degenera in actiune in instanta ? Desi nu doresc asta, pentru ca nu am suficienti bani sa demarez o astfel de actiune. In plus, anumite obiecte electrocasnice, armaturi, CT vor fi afectate de calitatea apei (turbiditate destul de mare, continut mare de fier, apa este dura), toate acestea se vad la filtrele care se coloreaza in rosu si trebuie spalate cca. saptamanal.
Inspectoratul de stat in constructii are vreo atributie in acest sens ? Stiu ca Garda de mediu nu are. E vorba de o expertiza tehnica specifica, nu stiu cat de mult Directia sanatate publica poate investiga cu precizie acest aspect. Am chemat si un specialist de la o firma care se ocupa cu potabilizarea apei, mi-a confirmat faptul ca schema actuala e pusa ca se dea bine si apartamentele sa se vanda. Dupa asta, cei care raman vor trebui sa puna alti bani ca sa-si rezolve problema. Iar eu nu sunt de acord cu asta, am platit pentru apartament deci nu am ce mai negocia cu acest individ care cere multi bani si da prea putin, pe de-asupra unele probleme sunt vizibile, el tot refuza sa se conformeze. Astazi, spre exemplu, din pura intamplare, un instalator ! cu care el lucreaza regulat (repet: instalator), pusese pastile de clor pentru dezinfectie, la forajul la care eu am facut analizele cu cca. 6 luni in urma. Intrebarea este: pe ce baza si cine stabileste cat clor (pastile albe de cca. 20 g) pui ? Nu este otravitor in cantitati calculate dar, inca o data, pe ce baza dezinfectezi apa asa, ce documente/proiect ai in spate, daca refuzi sa mi-l prezinti ? Individul incearca sa salveze aparantele, sa-si ia bani multi din ce mai are de vandut si dispare. Eu cred ca deja asta este o joaca periculoasa.
Va rog sa ma sfatuiti catre cine sa ma indrept si ce legi ma pot apara sau la care pot face apel, in cazul meu. De asemenea, cam cat ar dura si costa un proces (daca nu este confidential), in cazul in care numai in justitie se poate rezolva acest litigiu care se acutizeaza pe zi ce trece.
Va multumesc.
Cu respect,
George
Cel mai recent răspuns: George_one , utilizator 11:15, 3 Septembrie 2012
1) [ link extern ] ;
2) o Plângere la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti ;
3) un eventual proces : estimativ peste 1 an ;
4) costul procesului : onorariul avocațial+taxa judiciară (stabilită de instanță potrivit la valoarea declarată a cauzei și potrivit Legii 146 1997, taxele judiciare de timbru actualizată+timbru judiciar-valoare nesemnificativă în raport cu taxa jud. de timbru) ;
5) vă trebuie un BUN avocat.
Buna ziua.
Da, tot timpul e vorba de un bun avocat.
Va multumesc frumos ! Ma voi interesa la CPC - doar ca eu sunt acum in Ilfov, sper sa-si faca treaba oricare comisariat, cu institutiile statului roman e tare greu ... Iar eu nu sunt deloc un reclamagiu dar totul are o limita.
Toate cele bune, George.
Am inteles. Conteaza mult ce mi-ati spus. Toate cele bune si va multumesc frumos inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar nou ne interzice accesul la izvorul de apa potabila, cumparat inainte de 4 proprietari dar actele nu mai sunt valabile Vlad N. Vlad N. Sub terenul unei cabane, s-a cumparat un teren cu bazin de acumulare de izvoare in urma cu 30 de ani la comun, de catre 4 proprietari. Toti cei 4 proprietari ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea apei potabile gaspari gaspari Buna seara. Sunt un locuitor dintr-un cartier din periferia unei comune de langa Tg Mures. In urma cu 3 ani am cumparat o casa la cheie in acest cartier, cu ... (vezi toată discuția)
Poluare pânza freatica cu hidrocarburi ginitza ginitza Buna ziua, lângă casa mea se afla o stație PECO, acum o săptămâna, din cauza nivelului crescut de apa ( risc de inundații ) bazinele cu benzina au fost ... (vezi toată discuția)