avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Miros de mancare de la vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Miros de mancare de la vecini

Buna ziua!
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Anul trecut vecinul meu si-a supraetajat casa. Hota de la bucataria lui de la parter este pe peretele dinpre mine. Distanta dintre case este de doar 6 m, casa mea fiind tot cu etaj. Pe latura asta eu am o camera, intrarea in casa si o terasa. Problema este, ca de cand a supraetajat, de cate ori gateste cu hota deschisa toate mirosurile nu mai merg in sus, ca inainte, ci vin la mine in curte, pe terasa si in casa. Nu pot sa tin un geam deschis sau usa deschisa din cauza ca imi intra mirosul in casa.
Vreau sa stiu daca exista vreo lege care sa ma poata ajuta in situatia asta.
Cel mai recent răspuns: DanCN , utilizator 11:22, 24 Septembrie 2017
Daca vecinul dumneavoastra are toate aprobarile pentru constructia respectiva si respecta intru totul cardul legal atunci nu aveti ce face .
Stabilirea existentei unei surse fixe de poluare care afecteaza calitatea aerului inconjurator este de competenta autoritatilor locale prevazute la art. 5 din Legea nr. 104 din 15 iunie 2011.
[ link extern ]
:luck:
Respectiva lege se ocupa de poluarea aerului in sensul in care acesta ar putea dauna sanatatii umane.
Ca atare, mirosul de mancare, desi uneori este foarte suparator, nu este incadrat n acest categorie, caci nu a murit si nici nu s-a imbolnavit nimeni de la mirosul de mancare.
Ca legea sa fie si mai pe intelesul tuturor mai dau ei si definitia poluantului:
) poluant - orice substanta prezenta in aerul inconjurator si care poate avea efecte daunatoare asupra sanatatii umane si/sau a mediului ca intreg; Deci respectiva lege nu se ocupa de cazul utilizatorului nostru
Se poate face ceva daca va intemeiati actiunea pe abuzul de drept sau pe raspunderea delictuala numai ca e mai greu de dovedit existenta unui prejudiciu,greu dar nu imposibil.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
ContSters258804, utilizator
Daca picatura de pe streasina nu trebuie sa cada in curtea vecinului, este logic ca aerul impur nu trebuie sa fie eliminat fortat prin jet pe o directie perpendiculara pe golurile de usi si ferestre ale vecinului.
Intensificarea curentilor de aer care creaza disconfort s-a datorat schimbarii regimului de inaltime a unei constructii.
Dispunerea pe un alt perete al terminalului de evacuare este o solutie care se poate aplica si pe cale amiabila, iar rezultatul va fi diminuarea disconfortului.
Pana la inceperea actiunii in instanta autoritatile locale mentionate anterior trebuie sa se exprime. O actiune concomitenta pe directii pe plan local, ulterior si/sau prin E-petitie catre autoritatile centrale va produce efecte, care vor determina constatarea starii de fapt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
eraz, utilizator

Alte discuții în legătură

Shaormerie la parterul blocului Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, De trei saptamni s-a deschis la parterul blocului in care locuiesc un fast-food tip shaormerie. Mentionez ca parterul blocului este spatiu ... (vezi toată discuția)
Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)