avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic definitiv - avocat definitiv
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic definitiv - avocat definitiv

Am urmatoarea intrebare: daca sunt de trei ani consilier juridic si dau in martie - aprilie examenul de definitivat in profesie, aceasta imi confera dreptul, prin legea avocatilo, de a ma prezenta la examenul de admitere in Barou din nov 2009 direct ca si avocat definitiv?
Cel mai recent răspuns: xm , utilizator 10:08, 21 Ianuarie 2009
De bun simt este, chiar daca nu se prevede expres in lege, ca acela care este definitiv in profesia sa juridica ( magistrat, consilier juridic, mai ales daca are 10 ani vechime ) sa poata intra in Barou prin sustinerea examenului direct ca avocat definitiv. Altfel ar fi o aberatie toata legea avocatilor in aceasta privinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)
Definitiv sau stagiar? Romică Stoica Romică Stoica O persoana care si-a dat recent definitivatul in functia de consilier juridic, si la luat, a luat examenul de admitere in barou. Acesta va fi avocat definitiv ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)