avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi sunt maritata in deva dar am parasit domiciliu am plecat mi-am refacut viata cu alt barbat am ramas insarcinata acum locuiesc in spania ce pot face sa divortez pentru ca am vorbit cu sotul si el nu vrea sa divortam deacord comun mia spus ca vrea sa ma incurce si ca pleaca si el din tara.in luna octombrie eu voi merge in tara sa bag actele de divort mentionez ca din casatorie nu avem copii si nici bunuri de impartit cat timp dureaza divortul daca el nu este deacord.Va multumesc
buna..nu sunt avocat dar din propria experienta pot sati spun urnatoarele....daca ar fi de comun acord si cum nu aveti copii si avere..puteti divorta cu 500 ron la starea cvila sau notar....dar...in caz ca unul dintre soti nu e de acord ,oricum divortezi de el fara acordul lui..numai ca dureaza 2-4 luni...aici intra citatii ,procese,,,la ziar ceva se da...si daca el nu se prezinta ,te divorteaza fara el.....

da..am uitat sa mentionez ca tot ce am scris mai sus se face la tribunal ....numai in cazul cand ambii soti sunt de acord se face la starea civila in exact 30 /zile calendaristice...insa la tribunal dureaza

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca sotul nu este de acord cu divortul singura varianta este divortul la judecatoria ultimului domiciliu comun.

Divortul prin acord la notar, starea civila sau chiar si in instanta presupune neaparat prezenta ambilor soti pt a-si da consimtamantul.

In cazul dvs, veti introduce actiunea si in 3 termene probabil ca veti rezolva.Vor fi audiati martori pe situatia de fapt. In plus va trebui sa fiti prezenta la fiecare termen de judecata chiar daca aveti avocat angajat sa va apere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea casatoriei emina28 emina28 Buna ziua, As dori sa stiu cum pot divorta la tribunal daca suntem deacor ambele parti si mergem impeuna pentru desfacerea casatoriei?Cat timp ... (vezi toată discuția)
Divortul mickey_mouse mickey_mouse imi poate spune cineva cum se mai poate divorta in ziua de azi???specific ca este facuta doar cununia civila,nu se detin bunuri comune...daca am intentat ... (vezi toată discuția)
E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)