avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... delimitarea proprietatii intr-un condominium atipic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

delimitarea proprietatii intr-un condominium atipic

este vorba despre o proprietate situata la etajul 1/1 al unei cladiri tip vila cu configuratie neregulata si cu 6 proprietari.
- cine poate face delimitarea proprietatilor ( a mea de a celorlalti, a mea de cea comuna fortata, etc. ) ? asta cu scopul de a nu le mai permite celorlalti ( celor mai obraznici ) sa isi aroge, cu tupeu, drepturi de proprietar pe care nu le au !
- serviciul de urbanism de la primarie ma poate ajuta legal evident ?
- sau instanta este cea care poate da o hotarare inatacabila ?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:02, 2 Septembrie 2012
nstanta este cea care stabileste d.de proprietate in baza unei expertize daca nu aveti cadastru
Proprietatea de care vorbiti(excluzand apartamentul pe care-l stapaniti, boxe, garaj,etc) se caracterizeaza prin faptul ca este un bun nefractionat in materialitatea lui(apartine concomitent mai multor proprietari) fiecare dintre ei avand o cota-parte ideala si abstracta din dreptul de proprietate asupra acelui bun.
Ca atare o delimitare fizica, asa cum doriti d-voastra nu este posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatile dreptului de proprietate luiza2008 luiza2008 Care este diferenta dintre coproprietate si indiviziune? Multumesc anticipat pt raspuns! (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? suzanatrandafirescu suzanatrandafirescu Buna ziua. Locuiesc intr-o vila formata din 4 apartamente si spatiile comune aferente. Casa a fost nationalizata iar in anul 1997 am trecut de la statutul de ... (vezi toată discuția)