avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de indentitate la un domiciuliu in chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de indentitate la un domiciuliu in chirie

Am o ruda si doreste sa vina sa locuiasca in capitala intr-un apartament al meu, persoana in cauza doreste sa ii fac un act de identitate la locatia respectiva deoarece asa isi poate gasi job mai usor, la locatia respectiva specific ruda mea nu are un contract de chirie. Daca eu merg la politie si ruda mea obtine buletin de identitate ldupa ce este luat in spatiu, pot sa am apoi probleme cu aceasta ruda ?
(ma gandesc sa nu il mai pot da afara din apartament, sa trebuisca sa merg la politie sa fac notificare). Ce sfat imi dati in acest caz, multumesc, o zi buna !
In astfel de situatii,conteaza buna credinta si respectul din partea aceluia care solicita acordarea vizei de resedinta.
Nimeni nu va poate garanta modalitatea de comportament sau relatiile care vor aparea ulterior acceptarii in spatiul dvs

Si ce se poate face daca acea ruda la un moment dat nu mai vrea sa plece de acolo sau are un comportament necivilizat, incompatibil cu traiul in comun?
Nu prea il mai puteti scoate din apartament dupa ce va dati consimtamantul pentru a-si stabili domiciliul la adresa dvs., politia nu va poate ajuta fara un ordin de evacuare care se obtine doar prin hotarare judecatoreasca.

Ii puteti face viza de resedinta, are valabilitate 1 an daca dvs. va dati consimtamantul si i-o reinnoiti daca se comporta cum trebuie. In fata angajatorilor conteaza in primul rand priceperea si pregatirea profesionala, nu domiciliul inscris pe cartea de identitate.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca o data ce a-ti luat ruda in spatiu, toate hartiile pentru el vin la dvs acasa, daca are mandate sau citatii politia va bate la dvs la usa. Ruda poate intra la dvs in casa si iesii de cate ori vrea fara sa fie violare de domiciliu, chiar daca dvs nu doriti sa-l primiti in casa. Si daca intra in casa si dvs vreti s-o dati afara politia va poate amenda pentru alungare.
Asadar ganditi-va bine!
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Am facut eu CI prietenei unui nepot, au inmatriculat autoturism pe adresa mea, au inceput sa vina scrisori de la banci, amenzi,etc
Acum astept sa ii expire CI.#-o

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu. dory61 dory61 buna seara,v-as ruga sa imi spuneti cum se procedeaza pentru a lua un membru al fam ,mama,in spatiul in care locuiesc cu chirie la stat,eu cu sotul ... (vezi toată discuția)
Primire in spatiu locativ - riscuri? delmina delmina Am inchiriat un apartament, iar chiriasul doreste sa isi schimbe buletinul pe noua adresa (nu cu flotant, ci cu domiciliu), deoarece in cateva zile ii expira ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine buletin de sibiu fara sa merg in jud ialomita TanaseValentinaMioara TanaseValentinaMioara ma numesc tanase valentina mioara si sunt din jud ialomita si de doi ani locuiesc in jud sibiu cu chirie am loc de munca stabil medic de familie asigurare cas ... (vezi toată discuția)