avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot obtine buletin de Sibiu fara sa merg in jud ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot obtine buletin de Sibiu fara sa merg in jud Ialomita

ma numesc tanase valentina mioara si sunt din jud ialomita si de doi ani locuiesc in jud sibiu cu chirie am loc de munca stabil medic de familie asigurare cas sibiuam divortat de sot in ialomita eu nu am schimbat buletinul pe numele de fata urmeaza sa casatoresc in sibiu cum trebuie sau ce demersuri pot face pentru a obtine buletin de sibiu nu am domiciliu stabil nici eu nici viitorul sot el este din sibiu dar sta cu mine in chirie
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:06, 18 August 2015
viitorul sot are buletin provizoriu de Sibiu ? Unde are domiciliul trecut in buletin viitoul sot daca e din Sibiu ? sau are actul de identitate expirat?
pentru a va rezolva problemele din ialomita dati imputernicire notariala unei rude sau priten/e din Ialomita sa mearaga in locul dvs pe unde trebuie sa va schimbati intai buletinul pe numele de fata si apoi scoateti unul pentru Sibiu unul dintre dvs ca sa va puteti casatori.
La politie in Sibiu ati intrebat ce puteti face in acest sens ?
cu stima cassy
cassy a scris:

pentru a va rezolva problemele din ialomita dati imputernicire notariala unei rude sau priten/e din Ialomita sa mearaga in locul dvs ...
La politie in Sibiu ati intrebat ce puteti face in acest sens ?

Nu se poate asa ceva pentru cine este in tara. Doar din strainatate, prin consulat, se fac procuri speciale pentru cartile de identitate.
Iar politia nu are treaba cu cartile de identitate, Evidenta persoanelor apartine de primarii din 2006.

TanaseValentina, intai trebuie sa va schimbati cartea de identitate cu numele de fata.
In primul rand sentinta de divort trebuie sa fie legalizata la instanta care a pronuntat divortul, ati facut asta? Are stampila pe ea?

Puteti obtine CI cu domiciliul in Sibiu doar daca aveti contract de inchiriere inregistrat la ANAF sau daca proprietarul locuintei unde stati acum isi da consimtamantul pentru primire in spatiu. Daca nu vrea, va faceti CI tot pe Ialomita si va faceti viza de resedinta in Sibiu insa la fel, aveti nevoie de consimtamantul proprietarului.

Va puteti casatori in Sibiu doar daca macar unul dintre dvs. are domiciliul sau resedinta in Sibiu.

Incercati sa explicati mai clar ce e cu asta:

nu am domiciliu stabil nici eu nici viitorul sot el este din sibiu dar sta cu mine in chirie

Unde e domiciliul lui pe CI?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, schimbare nume și ieșire din țară Biancaiulia Biancaiulia Am divortat, si in urma divortului ar trebui sa revin la numele de inaintea casatoriei,momentan nu am posibilitatea,nu am un domiciliu unde as putea sa fiu ... (vezi toată discuția)
Preschimbare buletin ionmariana ionmariana BUNA ZIUA! Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe ... (vezi toată discuția)
Pasaport nou fara schimbarea numelui dupa divort GaneaAna GaneaAna Buna seara! in urma divortului care s-a produs aproape acum un an,sotul a cerut sa-mi schimb numele,lucru care nu s-a intamplat inca. As vrea sa plec intr-o ... (vezi toată discuția)