avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport nou fara schimbarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport nou fara schimbarea numelui dupa divort

Buna seara!
in urma divortului care s-a produs aproape acum un an,sotul a cerut sa-mi schimb numele,lucru care nu s-a intamplat inca.
As vrea sa plec intr-o vacanta si am nevoie de pasaport:
Intrebarea mea este:
pot sa fac pasaport daca nu mi-am schimbat numele,si unde trebuie sa-l schimb avand in vedere ca eu locuiesc in alt oras cu viza de flotant,trebuie sa merg acolo unde m-i s-a eliberat actul de identitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GaneaAna , utilizator 20:02, 7 Aprilie 2013
Sunteti obligata sa va schimbati numele pentru ca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, ma gandesc ca nu vreti sa fiti acuzata de fals in declaratii. Obtinerea unei noi carti de identitate nu dureaza, in general, mai mult de o saptamana.

Va puteti face cartea de identitate oriunde exista un imobil al carui proprietar sunteti sau oriunde un proprietar de imobil isi da consimtamantul in acest sens (in orice oras). Documentele de care aveti nevoie le gasiti aici:
[ link extern ] #
N-o sa puteti face pasaport cu acel buletin, intai schimbati buletinul si apoi faceti pasaport.
Daca ati calatori in Europa si buletinul e in termen, ati putea calatori cu el.
N-ar trebui sa amanati sa va schimbati buletinul, va puteti complica cu actele semnate cu alt nume.
Multumesc din suflet pentru raspuns!
As vrea sa va mai intreb:in cazul in care sunt doi proprietari si unul este de acord pentru a-mi oferi domiciliul stabil si celalalt nu,se tine cont?
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
GaneaAna, utilizator
Daca imobilul a fost notificat in cartea funciara ca locuinta a familiei va trebui consimtamantul ambilor soti.

Daca nu au fost facuta aceasta notificare ajunge consimtamantului unuia dintre proprietari: acela care va va insoti la Evidenta cand veti depune actele va scrie pe cererea dvs. Declar ca imobilul nu a fost notificat în cartea funciară ca locuinţă a familiei.
MULTUMESC!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de luare in spatiu Radomir Radomir Situatia este urmatoarea: Am pierdut cartea de identitate si, in consecinta, trebuie sa depun actele pentru emiterea uneia noi. Locuiesc cu parintii, care ... (vezi toată discuția)
Problema carte de identitate Fabian96 Fabian96 Salutare!Am si eu urmatoarea problema: Parintii mei sunt divortati iar mama este in Spania...Mi-a trimis toate actele necesare pentru a scoate buletinul + ... (vezi toată discuția)
Buna seara, pentru a lua o persoana in spatiu, este necesar ca ... Jdjxjsiwijjj Jdjxjsiwijjj Buna seara, Pentru a lua o persoana in spatiu, este necesar ca ambii proprietari ai apartamentului sa fie de acord si sa se prezinte pentru semnatura la ... (vezi toată discuția)