avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar compensatoriu

Buna ziua,
As avea o intrebare legat de salariu compensatori. In luna septembrie mi se va inchide punctul de lucru, iar in prezent sunt in preaviz 20 de zile pana in data de 24. As vrea sa stiu daca am dreptul sa cer un salar compensatoriu. Precizez faptul ca in CIM nu prevede acest lucru in schimb la punctul 4 din CIM zice ca angajatorului ii revine obligatia sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din CIM , CCM aplicabil si din lege. Deci sa inteleg ca as avea dreptul la un salar compensatoriu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anelice , utilizator 16:09, 2 Septembrie 2012
Multumesc pentru raspuns.In Reulamentul de ordine interioara a magazinului, este vorba de inchiderea unui magazin, la Cap. 3 drepturile angajatiilor este precizata urmatoarea: sa beneficieze in caz de concediere de toate drepturile prevazute de lege. Am o nelamurire in ceea ce priveste codul muncii. In codul munci la capitolul CIM, subcap. 5 art. 78 zice de salariul compensatoriu, insa in CIM semnat de mine nu zice nimic. Doar ca in CIM semnat de mine specifica urmatoarea fraza: angajatorului ii revine obligatia sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din CIM , CCM aplicabil si din lege. Va rog sa ma lamuriti. Sau cel mai bine ar fi sa intreb la firma. Va rog sa-mi dati un sfat. Multumesc mult.
1. - Articolul 78 pe care il pomeniti dvs. nu este din Codul muncii ci este din Contractul colectiv de munca unic la nivel national (CCMUNN) pe anii 2007-2010, care la opra actuala nu mai este valabil.
- Incepand cu 01.01.2011 nu mai exista nici un CCMUNN.

2. - Este bine ce scrie in contractul individual de munca (CIM) asa ca veti primi toate drepturile care decurg din CCM aplicabil unitatii (daca exista asa ceva) si din Regulamentul intern al unitatii.
- Asadar va uitati in CCM aplicabil unitatii si in Regulamentul intern al unitatii si daca scrie ca veti beneficia de salariu compensator atunci angajatorul este obligat sa il acorde.

3. Mergeti la angajator si il intrebati daca este prevazut salariul compensator undeva, in CCM sau in Regulamentul intern.
Multumesc mult pentru sfat.O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea salariilor compensatorii LauraMirabela LauraMirabela Buna ziua! Vreau sa stiu daca, in cazul unei concedieri individuale ce nu tine de persoana salariatului, angajatorul este obligat sa plateasca \\" cel putin ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)