avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare fundatie umanitara sau asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare fundatie umanitara sau asociatie

Buna ziua! Doresc sa aflu mai multe detalii despre cum se poate crea o fundatie/asociatie umanitara si costurile aferente ambelor variante. Ar fi vorba despre o fundatie/asociatie pentru ajutorarea copiilor. Si ma mai intereseaza care este modalitatea prin care se pot obtine sponsori. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: anto2012 , utilizator 19:31, 3 Septembrie 2012

anto2012 a scris:

Doresc sa aflu mai multe detalii despre cum se poate crea o fundatie/asociatie umanitara si costurile aferente ambelor variante.

Inainte de a infiinta o fundatie sau asociatie este bine sa lucrati personal in cadrul uneia deja existente, ca sa intelegeti bine problemele extrem de serioase atat financiare cat si de desfasurare a activitatilor. Foarte multe fundatii si asociatii infiintate isi epuizeaza toate resursele pentru infiintare si daca nu pastreaza aparenta de existenta, dispar rapid din lipsa de resurse financiare.

Si ma mai intereseaza care este modalitatea prin care se pot obtine sponsori.

Obtinerea de sponsorizari pentru o activitate caritabila tine de o personalitate publica cunoscuta local, in plan profesional si social cu vaste si solide relatii in lumea afacerilor, bazate pe incredere. Daca considerati ca sunteti o asemenea persoana urmariti ceea ce vreti sa faceti.

O problema extrem de delicata cu care este sigur ca va veti confrunta este lipsa marjei de libertate economica a celor care au posibilitatea de a va ajuta si care chiar vreau sa va ajute, determinata de criza politica, economica si sociala in care am intrat si a caror efecte se vor vedea peste mai multe luni.
(Sistemele mari au intarzieri mari in ceea ce priveste efecte ale bunelor masuri sau a lipsei de masuri adecvate)

cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru

Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare asociatie non-profit DreeaA DreeaA Buna ziua, Nici macar nu stiu cum sa formulez ca sa exprim cat mai clar asa ca o sa fiu directa si sincera. Am o frumusete de forma de cancer si nu mai ... (vezi toată discuția)
Infiintare orfelinat CeliaB CeliaB Cum infiintez un orfelinat? Doresc sa infiintez o asociatie care sa aiba mai multe scopuri: infiintarea unui orfelinat, a unui centru de ajutor, a unor ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)