avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare pamant

Buna ziua,
Suntem 3 frati si in urma decesului parintilor, 2 dintre noi vrem sa vindem pamantul si unul dintre noi nu vrea.
Pentru a putea vinde pamantul cel care doreste cum trebuie sa procedeze pentru a-si vinde partea lui.
Pentru casa s-a facut succesiunea si ne-am inteles.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 20:57, 2 Septembrie 2012
Trebuie să faceți partajul succesoral și al terenului, în urma acestuia rezultând în concret partea care revine fiecăruia, putând astfel ca fiecare să dispună cum vrea de partea lui.

Se poate să vă vindeți partea și dacă este în coproprietate (adică să vă vindeți doar cota pe care o aveți fără să mai faceți partajul succesoral) dar în această situație e mai greu de găsit cumpărători - adică pe cineva care va deveni coproprietar în locul D-voastră pe teren împreună cu cel care nu vrea să vândă.
Cumparatorul ideal al cotelor succesorale este chiar fratele care nu agreeaza vanzarea. In aceasta situatie taxele notariale sunt mai mici, ajungand chiar pana la 1/2 fata de o situatie normala de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Cum sa devin proprietar unic? dina_nic dina_nic Buna ziua, Va solicit sfatul intr-o problema legata de un teren. Am cumparat impreuna cu parintii mei un teren astfel incat acesta are in prezent 3 ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)