avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil

Buna seara,
Care sunt clauzele in cazul donatiei unui imobil , mai exact asi vrea sa stiu ce se poate in cazul in care cel care mi-a donat imobilul, isi revoca donatia?Cum ar trebui sa procedez?stiu ca o donatie poate fi revocata , cred ca cel mai sigur este un act de vanzare -cumparare?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:07, 3 Septembrie 2012
Cel mai sigur este vanzarea-cumpararea, in cazul donatiei, pe langa revocare, despre care nu stiu, actul poate fi si atacat de rudele celui/celei ce face donatia.
Poate de luni ai mai multe raspunsuri la intrebarea ta ...
In cazul in care a fost o donatie fara sarcini, se poate revoca actul, numai pentru refuz de alimente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil mostenit de la cineva care l-a primit ca si donatie mariusjuncan mariusjuncan Am o intrebare. Vreau sa cumpar prin credit imobiliar (inca nu a trecut de aprobarea juridica a bancii, dar sa presupunem ca trece) un apartament care este ... (vezi toată discuția)
Poate donatorul renunța la dreptul său de a-și revoca donația? Alex_100 Alex_100 Se poate încheia un contract de donație (fără sarcini, și cu scutire de raport) în care să fie adăugată o clauză prin care donatorul renunță la ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire/ donatie/ vanzare cumparare alexsu alexsu Buna ziua, Situatia pentru care va cer sfaturi este urmatoarea: tatal meu si fratele acestuia detin prin mostenire un teren. Pe terenul respectiv eu as vrea ... (vezi toată discuția)