avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil

Buna seara,
Care sunt clauzele in cazul donatiei unui imobil , mai exact asi vrea sa stiu ce se poate in cazul in care cel care mi-a donat imobilul, isi revoca donatia?Cum ar trebui sa procedez?stiu ca o donatie poate fi revocata , cred ca cel mai sigur este un act de vanzare -cumparare?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:07, 3 Septembrie 2012
Cel mai sigur este vanzarea-cumpararea, in cazul donatiei, pe langa revocare, despre care nu stiu, actul poate fi si atacat de rudele celui/celei ce face donatia.
Poate de luni ai mai multe raspunsuri la intrebarea ta ...
In cazul in care a fost o donatie fara sarcini, se poate revoca actul, numai pentru refuz de alimente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea donației și efectele asupra terților dobânditori RobertVS RobertVS Buna ziua, Puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la vanzarea unui imobil care anterior a fost primit prin donatie? Eu intreb din perspectiva ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil mostenit de la cineva care l-a primit ca si donatie mariusjuncan mariusjuncan Am o intrebare. Vreau sa cumpar prin credit imobiliar (inca nu a trecut de aprobarea juridica a bancii, dar sa presupunem ca trece) un apartament care este ... (vezi toată discuția)
Poate donatorul renunța la dreptul său de a-și revoca donația? Alex_100 Alex_100 Se poate încheia un contract de donație (fără sarcini, și cu scutire de raport) în care să fie adăugată o clauză prin care donatorul renunță la ... (vezi toată discuția)