avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata crestere copil

Buna seara
lucrez d e mai multi ani in strainatate la negru,m-am casatorit legal acum 2ani in Romania si intre timp am un copil de 1 an si 8 luni.Timp de trei ani,deoarece cu actuala sotie am fost impreuna,mai mult de 90 l a suta din bani i-am trimis acasa sotiei care i-a folosit in interesul familiei ei.Acum eu am zis ca nu ii mai trimit bani ci lucrurile necesare copilului.Ea vrea divort pt ca eu nu ii trimit lunar suma de 300E spunand ca atat e necesar cresterii copilului dar am martori ca din banii trimisi pt copil ea ii foloseste in interesul familiei ei.Din punct de vedere legal cati bani ar trebui sa trimit copilului din moment ce eu nu am contract de munca.Mentionez ca o suma importanta eu o depun intr-un cont pt baietelul meu de care sa beneficieze el si nu familia sotiei mele.Va rog sa imi dati un sfat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:41, 3 Septembrie 2012
In cadrul procesului de divort,instanta va stabili cunatumul pensiei de intretinere.Acestea se raporteaza la veniturile dvs.Daca nu aveti contract de munca, aceste se vor raporta la salariu minim pe economie.
maxim 1/4 din veniturile dvs , in cazul asta cand sotia nu va poate dovedi veniturile, din salariul minim adica max 167,5 lei.
Pastrati dovada a ce sume / bunuri trimiteti in tara.
Daca ajungeti la divort, puteti cere ca pensia s-o platiti in natura, asta ar insemna sa trimiteti lucruri ce ii sunt necesare si bani pe masura nevoilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie alimentara levi2010 levi2010 Buna ziua .Ma numesc ANDREI BOCA K,sunt din Cluj.mentionez ca sunt divortat si am un aiat in varsta de 16 ani,fiin in grija parintilor sotului,eu nefiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Marius F B Marius F B Ma numesc Marius , sint in spania de 2 ani lucrez cu acye cu contract si sint in divirt cu sotia , as dori sa intreb cum calculculeaza pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera pensia alimentara in cazul in care debitorul nu are nici un venit? kyrakyra_65 kyrakyra_65 Am divortat in 2001 iar fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 20 % din veniturile nete realizate. Timp de 1 an a platit iar apoi ... (vezi toată discuția)