avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... model contestatie suspendarea permisului depasire pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

model contestatie suspendarea permisului depasire pe linia continua

Buna ziua,
Mi-a fost suspendat permisul zilele trecute pentru depasire pe linia continua. Dl politist care m-a oprit nu a putut sa ma ajute, fiind mai multe echipaje prezente, insa m-a sfatuit sa contest procesul verbal la judecatoria din orasul pe raza caruia s-a intamplat.
Am trecut pe PV la mentiuni ca "cel din fata mea a franat brusc , iar eu pentru a evita impactul cu acesta nu am avut alta solutie decat sa il depasesc."
Intrebarea mea este, are rost intr-adevar sa fac contestatie? Cum ar trebui sa arate, ce scriu in ea?

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:12, 3 Septembrie 2012
aoelati la un avocat din orasul dvs, ca sa v-o conceapa deoarece aveti multe sanse de reusita
vali_blondu a scris:

(...) Dl politist care m-a oprit nu a putut sa ma ajute, fiind mai multe echipaje prezente, insa m-a sfatuit sa contest procesul verbal la judecatoria din orasul pe raza caruia s-a intamplat.
Am trecut pe PV la mentiuni ca "cel din fata mea a franat brusc , iar eu pentru a evita impactul cu acesta nu am avut alta solutie decat sa il depasesc."
(...) Cum ar trebui sa arate, ce scriu in ea?

Avokitten a scris:

aoelati la un avocat din orasul dvs, ca sa v-o conceapa deoarece aveti multe sanse de reusita

parerea mea este sa urmati sfatul @Avokitten si sa il chemati ca martor in proces pe politistul care nu a putut "sa va ajute, sfatuindu-va" sa contestati procesul verbal la judecatorie. poate aveti o sansa!:)

lasand gluma de-o parte, obiectiunea dvs. de la rubrica "mentiuni" v-a inchis posibilitatea admiterii plangerii deoarece :

Art.48. - Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.

Art.51. - Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.

PS: la ce v-ati referit cand ati afirmat ca "Dl politist care m-a oprit nu a putut sa ma ajute, fiind mai multe echipaje prezente"?
daca nu erau echipajele prezente evenimentul putea avea alt deznodamant?;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contestatie suspendarea permisului (depasire pe linia continua) romanandreidan romanandreidan Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul zilele trecute pentru depasire pe linia continua, in baza inregistrarii cu aparatul radar. Dl politist care m-a oprit ... (vezi toată discuția)
Depășire ilegală Serbanrazvan1976 Serbanrazvan1976 Am inițiat manevra de depășire pe linia discontinua, aveam in fața o mașină mică si un camion, am depășit masina mică și cand sa intru in spatele ... (vezi toată discuția)
Contraventie circulatie drakin drakin Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a ... (vezi toată discuția)