avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... model contestatie suspendarea permisului (depasire pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

model contestatie suspendarea permisului (depasire pe linia continua)

Buna ziua,
Mi-a fost suspendat permisul zilele trecute pentru depasire pe linia continua, in baza inregistrarii cu aparatul radar. Dl politist care m-a oprit nu a putut sa ma ajute, fiind mai multe echipaje prezente, insa m-a sfatuit sa contest procesul verbal la judecatoria din orasul pe raza caruia s-a intamplat.
Am trecut pe PV la mentiuni ca "cel din fata mea a franat brusc MAI-14348/C 127, iar eu pentru a evita impactul cu acesta nu am avut alta solutie decat sa il depasesc."
Am scris asta tot la sfatul politistului.. nush ce inseamna MAI-14348/c 127...
Intrebarea mea este, are rost intr-adevar sa fac contestatie? Cum ar trebui sa arate, ce scriu in ea? Am sanse sa raman cu permisul definitiv? Sau macar sa trec sarbatorile cu el in buzunar?
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 11:53, 5 Noiembrie 2009
1. merita sa faceti contestatie intrucat instanta poate retine una din cauzele care inlatura caracterul contraventional al faptei prevazute la art.11 din O.G.2 /2001, in situatia de fata opinez ca ar fi vorba de un caz fortuit, desi dvs aveati obligatia sa pastrati o distanta regulamentara fata de autoturismul care circula inaintea dvs...asta ramane la aprecierea instantei de judecata

2. model de contestatie gasiti pe acest site la rubrica "documente utile" sau pe site-ul www.amenda.ro cat si la sectiunea "forum"....plangerea contraventionala se depune in termen de 15 zile de la comunicarea p-verbal la judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia, plangerea suspenda executarea, astfel, dupa ce ati inregistrat plangerea, solicitati eliberarea unui certificat de grefa si cu acel certificat mergeti la sectia de politie unde vi se va restitui permisul de conducere pana ce procesul se va finaliza printr-o hotarare definitiva si irevocabila...categoric veti avea permisul de sarbatori...

Toate cele bune si mult succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie retinere permis auto dnltomescu dnltomescu Buna ziua, Astazi mi-a fost retinut permisul de conducere in judetul Teleorman (eu sunt din Bucuresti). Motivul a fost ca am efectuat depasirea pe linia ... (vezi toată discuția)
Model contestatie suspendarea permisului depasire pe linia continua vali_blondu vali_blondu Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul zilele trecute pentru depasire pe linia continua. Dl politist care m-a oprit nu a putut sa ma ajute, fiind mai ... (vezi toată discuția)
Ajutor-contestatie proces verbal spicemutha spicemutha Buna ziua tuturor,mi s-a retinut permisul de conducere pentru 60 zile si 8 puncte amenda pentru ca am efectuat o depasire vazuta de organul de politie ca ... (vezi toată discuția)