avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum imi recuperez boxa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum imi recuperez boxa

Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile dar pe care ei nu au folosit-o si de care nu scrie nimic in CF. Cei de la care am cumparat apartamentul mi-au aratat vechiul lor contract de cand au cumparat ei apartamentul in care scria clar ca cel de la care au cumparat ap le cedeaza dreptul de folosinta a unei boxe amenajate in subsol. Ei dar astia de la care am cump nu au folosit boxa si a fost ocupata abuziv de altcineva. Am vorbit cu primul proprietar si ne-a spus: da intradevar odata cu vanzarea apartamentului le-am cedat prin contract dreptul de folosinta asupra boxei construite de mine ca doar de aia le-am cerut si bani in plus pt boxa aia! ... Ce fac acum? Cei de la care am cumparat ...au avut acest drept de folosinta...ei ni l-au transmis noua...noilor proprietari dar noi nu o putem folosi ca e ocupata si cica cei ce or ocupat-o au cumparat-o printr-o foaie de mana care de fapt nu exista de la primul proprietar dupa ce acesta a vandut apartamentul...bineinteles ca cei de la care am cump eu habar nu avea ca li se vinde boxa....Ce fac acum eu?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:19, 3 Septembrie 2012
Primul proprietar si-a construit boxa a cedat dreptul lui de folosinta al boxei construite DE EL, cumparatorului iar cumparatorul tot prin stipulare in contract cedeaza dreptul de folosinta adupra boxei, noului cumparator. SI TOATE ASTEA NU CONTEAZA?Pai atunci sa imi dea caramizile ca alea macar stiu sigur ca imi apartin :((
Nici macar caramizile nu le puteti lua. :D
Iuteala de mana si nebagarea de seama, incercati sa "negociati" un spatiu la subsol si va construiti una mai frumoasa si mai aratoasa, ca sa "pasiti cu dreptul" cu vecinii.:thumbup:
E penibil si stii de ce? Noua ni s-a arata boxa ni s-a dat cheia, am vorbit cu primul proprietar ne-a spus clar care e boxa construita de el, ne-a si spus sa mergem linistiti la vecina aia si sa o rugam sa o elibereze pt simplul fapt ca el a cedat-o noilor proprietari, iar aceia ne-au cedat-o noua. Altceva noi nu puteam face in plus. A doua zi a dat-o la intors pt ca vecina l-a sunat si i s-a plans de situatie si atunci primul proprietar a incercat cumva sa o protejeze spunandu-ne noua...ca dupa ce a vandut ap si a cedat boxa...sotia lui a cedat inca o data boxa vecinei.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Adriantot, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cum descrieti preluarea acelei boxe, puteati sa patiti acelasi lucru si cu apartamentul, adica sa-l cumparati si apoi sa constatati ca o alta familie locueste acolo.
Oricine cumpara ceva, mai ales un imobil, nu trebuie sa dea banul din mana decat atunci cand este pus in posesie de catre vanzator.

Dar, acum, ca tot aveti contractul de vanzare-cumparare, in care scrie ca vi se da dreptul de folosinta a unei boxe, chemati-l pe cel care va vandut sa va predea acea boxa. Consultati un avocat, dati-i un termen si daca nu va preda acea boxa solicitati-i sa va dea diferenta de bani inapoi (banii ce vi ia cerut pentru boxa) sau reziliati contractul de vanzare cumparare si obligati-l sa va dea toti banii inapoi si-i dati apartamentul asa cu vi la vandut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare boxa subsol Ioana671 Ioana671 Buna ziua! In contractul de cumparare a apartamentului este specificat ca apartamentul are si boxa. Nu sunt specificati exact mp ai boxei, doar cota parte ... (vezi toată discuția)
Instrainare/dobandire boxă la subsol, bloc "proprietate" Mimi 2017 Mimi 2017 În 1992 am cumpărat un apartament, într-un bloc, construit în 1974, bloc, \"proprietate\", fiecare apartament având o boxa la subsol. În 2002 am ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului patrichicristina patrichicristina Am cumparat un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 96mp.etaj 1 ap 1.Vechiul proprietar a cumparat apartamentul de la un domn care a detinut 2 apartamente ... (vezi toată discuția)