avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Drumul de acces îl împart cu 2 vecini, acesta fiind unica ieșire la strada pentru mine,
vecinii își țin câinii pe drum și ma deranjeză: prin faptul ca am copii mici căror le este frica treacă pe drum singuri și câinii fac multă mizerie, se pișa și se cacă pe drum .
Am încercat sa vorbesc ce ei nu am rezolvat nimic.
Ce aș putea face în aceasta situație? :((
Cel mai recent răspuns: Isashka , utilizator 00:31, 4 Septembrie 2012
Va trebui sa obtineti o hotarare in instanta pentru servitute de trecere, apoi veti putea ingradi servitutea astfel incat sa nu mai poata trece catelul vecinilor pe acolo.
nu are cum sa ingradeasca un drum de servitute daca este comun cu vecinii. atunci vecinii vor folosi un elicopter? asa ceva nu este posibil. mai de graba rezolvati cu politia, mizand nu neaparat pe mizerie cat pe frica, teroarea copiilor cu acei caini si riscul de a fi muscati.
1-Solicitati politiei sa se implice in solutionarea aspectului referitor la eventuala agresivitate a animalelor
2-Daca este cale comuna de acces pentru mai multe proprietati ,nu se poate ingradi dreptul celorlalti de a avea acces ls proprietate
Asa este: daca este drum de servitute comun nu se poate ingradi!:rolleyes:

Dar, in cauza, inteleg ca este vorba de servitutea numai a unei singure familii, deci eu consider ca aceasta servitute, o data stabilita si obtinuta printr-o actiune in instanta, poate fi ingradita daca este folosita numai de aceasta familie.

Mersi , mai am o problema, am atașat o schiță ca sa înțelegeți mai bine despre ce e vorba.
[ link extern ]
Deci: vecinul nr. 2 nu are drept sa folosească drumul de acces, dar asta a lăsat o gaura în zid (marcat cu punct rosu pe schița) ca câinii lui sa poată sa treacă.
Vecinul 1 și 2 locuiesc aici mult înainte ca-să mă mut și eu. Si câinii lor umblă ca o turmă, doi câini aparținând vecinului nr.2 și un câine vecinului nr.1. Eu le-am zis: "Ma deranjează această gaură deoarece câinii Dvs. vin la mine pe teritoriu". El mea zis că nu poate sa despartă câinii fiindcă umbla împreuna de mici.
Care ar fi o metoda legala ca sa-mi permită sa acopăr gaura ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare drum de servitute artemys artemys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema legata de un drum de servitute. Am o constructie, proprietate personala, accesul la sosea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pipeaua aura pipeaua aura Locuiesc la casa, am curte proprie, dar, ca sa ajung la strada, merg pe o poteca aflata pe un teren public, luat cu chirie de o familie vecina. Dumnealor au ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute curte comuna buna ziua! am cumparat o casa ... bizonul91 bizonul91 Drum de servitute curte comuna Buna ziua! Am cumparat o casa intr-o curte comuna cu 12 apartamente. Casele sunt dispuse in linie, curtile aferente sunt in ... (vezi toată discuția)