avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Locuiesc la casa, am curte proprie, dar, ca sa ajung la strada, merg pe o poteca aflata pe un teren public, luat cu chirie de o familie vecina. Dumnealor au ingradit si au pus poarta pe care o incuie, obstructionandu-mi accesul la drum. Mentionez ca, in afara de mine si de vecinii cu pricina, in curtea aceasta mare mai lucuiesc 2 familii carora li se intampla acelasi lucru. Suntem un fel de curte in curte deoarece fiecare familie are proprietatea ei si, deci, curtea ei. Daca vine cineva la mine, trebuie sa ma sune de la poarta ca sa ii dau drumul sau ca sa nu fie muscati de cainii vecinului care incuie poarta. Mentionez faptul ca vecinul in discutie are curte proprie, cu toate acestea... Daca administreaza un teren cu chirie, are dreptul sa obstructioneze accesul la drum al celorlalte familii vecine? Mai ales ca nu exista alta cale de acces pt noi, ceilalti....
M-am gandit sa depun plangere penala impotriva acestei familii. Credeti ca am sanse de castig?
Cu stima,
A. Pipeaua
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 12:37, 12 Iulie 2010
Nu pe varianta plangerii penala, contactati un avocat civilist de unde e situat imobilul cu pricina, sa va ajute, intrucat astfel de actiuni nu sunt tocmai simple. In mare, va trebui sa se stabileasca in instanta un drept de trecere pentru toti cei care au casele in acea zona, se va face expertiza, se vor audia martori, etc. Inainte de finalizarea acestui tip de dosar, puteti folosiintroducerea unei ordonante presidentiale, pentru a se obtine accesul proprietarilor la propriile case.
Formulati actiune in instanta civila pentru servitute de trecere.
In afara actiunii in justitie,puteti sa incercati sa va asezati toti la o masa si sa discutati despre impartirea chiriei si intretinerea comuna a spatiului
Servitutea locului infundat este una legala .Asadar, in vederea crearii accesului catre drumul public, dumneavoastra trebuie sa va adresati instantei de judecata, care va hotari exercitarea acestui dezmembramant al dreptului de proprietate printr-un loc care sa pricinuiasca o paguba cat mai mica proprietarului fondului aservit, iar in sarcina dumneavoastra, in calitate de proprietar al fondului dominant, va va incumba o obligatie de despagubire .

Succes.;)
singura cale pe care o puteti aborda este cea a introducerii unei actiuni civile pentru servitute, insa un astfel de proces presupune cheltuieli pentru ambele parti (dvs. veti fi obligat sa-l despagubiti pt lispa folosintei acelei portiuni de teren iar vecinul va fi obligat la platat cheltuielilor de judecata suportate de dvs. - taxa timbru, onorariu avocat, contravaloare expertiza, etc.). Ar fi bine sa va intelegeti,in caz contrar ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute probleme probleme Buna ziua! Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)
Drept servitute bogda_24 bogda_24 am cumparat o casa gen duplex. pentru a ajunge in dreptul ei am drept de servitute asupra drumului. un vecin vrea sa modificam in acte in loc de drept de ... (vezi toată discuția)
Servitute / posesie adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de servitute....sa ma fac inteles trebuie sa va explic despre ce este vorba ....locuiesc in mediul rural si ... (vezi toată discuția)