avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Societate - investigatii fraude
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Societate - investigatii fraude

Buna,

In anul 2006 impreuna cu un prieten am infiintat o societate (avand calitatea de asociat unic si adminitrator) aceasta desfasura activitatea in alt judet mai departe de mine, drept pt care prietenului meu i-am facut o imputernicire urmand ca el sa se ocupe de intreaga activitate a firmei, iar eu mi-am vazut de serviciu.

La 2 ani de zile (2008), ma retrag din societate prin cesionarea partilor sociale catre un nou asociat care preia intre patrimoniul (active plus datorii) inregistrat in MOF ( aveam si mici datorii catre finante in cuantum de 1500 lei).

Intre timp pana in 2012 firma din care m-am retras creeaza si mai multe datorii catre finante, ajungand la o suma mare.

Prin urmare, primesc o citatie de la serviciul investigatii fraude, prin care sa ma prezint la ei pt aceasta societate.

La ce ma pot astepta, au trecut 4 ani de atunci si nu ma cautat nimeni sa dau o explicatie !!!

Cand merg la politie sa duc actele doveditoare prin care m-am retras din societate si prin care persoana care a preluat firma declara ca preia cu tot patrimoniul inregistrata si in MOF?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Serghei_B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Serghei_B , utilizator 12:17, 3 Septembrie 2012
depuneti la politie atit actele privind cesiunea cit si mandatul acordat asociatului respectiv.
SIF are - aproape sigur - o plingere de la ANAF privind retinerea si nevarsarea la buget a impozitelor cu retinere la sursa (contributiile sociale). Aceasta atributie o are - de regula p administratorul firmei si probabil ca aceste fapte s-au petrecut in perioada cit erati dva admnistrator.
daca depuneti mandatul acordat asociatului dvs veti oferi ocazia ca politia sa cerceteze cine a dispus platile si intocmirea actelor contabile.
Multumesc d-nle avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)
Firma mica2010 mica2010 Buna ziua tuturor, In urma cu 4 luni ,un prieten al surorii mele, a dechis o firma pe numele ei,deoarece el nu mai putea deschide o alta.Acum el , a ... (vezi toată discuția)
Soarta societatii comercialae in cazul decesului asociatului unic lexiy lexiy Ce se intampla cu o societate comerciala in cazul in care asociatul unic, respectiv administratorul, decedeaza? Cine \"preia\" societatea, ca sa zic asa? ... (vezi toată discuția)