avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Neconstitutionalitate...Legea Invatamantului Superior.
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Neconstitutionalitate...Legea Invatamantului Superior.

Extras Legea Invatamantului Superior:

Evaluarea succesului academic

Art.33

(9) Rezultatele evaluărilor academice nu pot fi contestate în instanţe de judecată. Contestaţiile se rezolvă conform cu procedurile stabilite de Senat.

Extras Constitutie:

ARTICOLUL 21
(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.

(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.

Se poate invoca neconstitutionalitatea in ceea ce priveste Art. din Legea invatamantului superior expus mai sus?
Mie unul mi se pare cat se poate de evident...

Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 14:52, 3 Septembrie 2012
(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.

Cum ar fi taxa de timbru?

Dar garantarea educatiei... nu implica faptul ca desfiintarea ID-urilor Spiru Haret a fost o miscare anticonstitutionala, aruncand practic proletariatul inapoi in bezna (ca sarac oricum ramanea, si cu carte si fara)?

Dar daca garantarea educatiei este principiu constutional, atunci ce cauta competitia in invatamant, locuri limitate, corijenta, repetentia? Daca statul nu incearca deliberat sa creeze vidanjori din randurile proletariatului si administratie din randurile burgheziei, atunci de ce doar cei care au capital, bani si oameni, adica burghezii, au acces la educatie intr-un mod efectiv, chiar daca ies de acolo semidocti datorita propriei coruptii... si ajung sa ne conduca
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
justice123, utilizator
Sunt 100% convins ca taxa de timbru este neconstituionala...intrebarea mea se rezuma totusi strict pe speta contestarii unei lucrari de examen...in institutia de invatamant in cadrul careia activez, procedura de contestare a unei lucrari incalca norme elementare de drept si reprezinta un abuz grosolan la adresa unui drept fundamental: dreptul de ati apara libertăţile şi interesele legitime. Daca cei ce ne invata dreptul se afla la baza unor asemenea abuzuri, atunci cred ca societatea noastra este intr-un colaps absolut. CCR-ul declara norme constitutionale fara a avea o baza constitutionala (EX: pragul electoral de 50%), dar zi de zi apar norme vadit neconstitutionale despre care nimeni nu se autosesizeaza...Intradevar, avocatul poporului, este o institutie subordonata politic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc pãrerea specialiștilor gabriel teodorescu gabriel teodorescu Problema: [b]De ce nu se poate ataca o astfel de lege(Legea Educației Naționale) în instanțe de contencios administrativ, decât dacă ea a ... (vezi toată discuția)
Constitutia vs legea Dinca_70 Dinca_70 In urma cu ceva timp,mi s-a facut o nedreptate de catre magistrati. Ei motiveaza ca legea spune asa si asa,insa constitutia Romaniei intra in contradictie cu ... (vezi toată discuția)
Rescrierea legii educației naționale este impetuos necesarã gabriel teodorescu gabriel teodorescu Disfuncționalități perpetuate prin noua Lege a Educației Naționale Înregistrat sub Legea Educației Naționale, În regim de ... (vezi toată discuția)