avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate face partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate face partaj

vreau sa stiu daca se poate face partaj daca parintii nu sunt divortati si nici nu au bani sa inceapa procedurile de divort
Cel mai recent răspuns: best4ady , utilizator 20:19, 3 Septembrie 2012
Se face partaj si in timpul casatoriei dar pt motive temeinice.. unul din soti vinde bunuri, face imprumuturi fara acordul celuilalt etc
Daca nu sunt bani de divort.. de partaj, nici atat.
Pt divort nu aveti nevoie decat de 39 lei, atat e taxa de timbru, daca doresc sa fie asistati de avocat, sigur ca ii va costa mai mult.
Pt partaj, taxa de timbru pt partaj in instanta e de 3 % din valoarea bunurilor.
Puteti face cerere pt ajutor public judiciar cf OUG 51/2008 asa cum a fost modificata prin Legea 251/2011

[ link extern ]

[ link extern ]

Ambii parinti isi doresc divortul, se inteleg asupra partajului ?
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
certurile, bataile sunt motive destul de temeinice? si da parintii sunt ambii de acord cu

Astea sunt motive de divort. Sa dea divort, apoi sa faca partajul bunurilor.
Pentru partaj daca se inteleg, pot sa mearga si la notar. Daca nu, in instanta.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez. ce trebuie sa fac? dorumid dorumid Am o casnicie de peste 20 ani, un copil major (student) si o sotie cu care nu ma mai inteleg si de care vreau sa divortez si sa fac si partaj. Pur si simplu nu ... (vezi toată discuția)
Taxe divort-locuinta proprietate cocos44 cocos44 Situatia este urmatoarea: -cuplul doreste pe cale amiabila divortul; -au un copil minor; -in timpul casatoriei au cumparat o locuinta; -locuinta a fost ... (vezi toată discuția)
Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)