avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs motivat pe neconvocarea de catre Expertul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs motivat pe neconvocarea de catre Expertul contabil a partilor

Buna ziua!
Am castigat in prima instanta plata orelor suplimentare,iar acum Angajatorul isi motiveaza Recursul pe neconvocarea partilor de catre Expert,la refacerea Raportului de expertiza initial.
La efectuarea primei expertize am fost convocati,angajatorul s-a prezentat a doua zi fata de convocator,iar expertul a eliminat registrele unitatii,cartelele de pontaj pe care le-am xeroxat,facturile de aprovizionare semnate de mine.
Instanta a dispus refacerea expertizei,cu luarea in calcul a tuturor acestor documente,iar diferenta a fost de la 70 de lei in prima expertiza,la 11600 de lei in cea de a doua,pe baza orelor reiesite din actele detinute de societate,DAR neprezentate de aceasta.
La a doua expertiza nu am mai fost convocati,dar aceasta s-a bazat pe actele depuse de parti-adica copii ale: cartelelor de pontaj,registrelor Serviciului de paza,facturi de aprovizionare semnate de subsemnatul,etc,acestea fiind depuse de mine.Iar Societatea nu a depus nimica.
Iar acum vine si sustine nulitatea refacerii raportului de expertiza,pe baza neconvocarii sale,desi la toate sedintele de judecata nu a prezentat niciun act cerut de trei complete de judecata in sase incheieri de sedinta,nu a sustinut neautenticitatea copiilor depuse,ci doar ca"cartelele de pontaj au fost de proba" desi documentele sunt inregistrate in registratura unitatii iar pe ele apar scrisurile mai multor angajati:responsabil RU,agenti de paza,etc.
Poate fi motiv de respingere a recursului ?
Cine este de vina si cine plateste ?
In acest recurs se refera doar la plata orelor,desi prima instanta a constatat si modificarea datei de incepere a CIM,prin stersatura pe CIM si adaugare cu pix de alta culoare,dar societatea nu face referire la acest aspect.Datorita acestei modificari,a trebuit sa solicit angajatorului anterior,completarea cartii de munca,ceea ce a durat,eu desi am lucrat de pe 15.01.2009 pe 04.01.2010.Prin modificarea datei de 15.01.2009 si neinregistrarea in Cartea de munca a datei de 04.01.2010 PLUS perioada previzului,nu am realizat cele 12 luni de munca in 24 de luni,conform CM,si mi-am obtinut aj. de somaj dupa trei luni.Am cerut si daune pe aceasta baza,dar prima instanta nu le-a acordat.
Ce as putea invoca in Intampinare la Recursul depus?
Cu multumiri,
Nicu
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
niccu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 15:09, 3 Septembrie 2012
recursul ar trebui respins, pentru ca in refacere se punea problema de calcule elementare si nu de lamuriri pe fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator la cerecetare disciplinara/concediere art.65,alin.1 cm niccu niccu SC RAUL DIN VALE SRL DECIZIA 01-04.01.2010 Presedintele /administratorul SC RAUL DIN ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere cu art. 65, alin 1(codul muncii) niccu niccu Buna ziua, Am contestat la Judecatorie ,NUMAI PE BAZA DE ACTE EMISE DE SOCIETATE,semnate de Administrator,decizia de desfacere a CIM,care oricum legilor,sunt ... (vezi toată discuția)
Cartel de pontaj-sunt sau nu probe in stabilirea orelor prestate niccu niccu Buna seara, In urma expertizei,printre alte nerecunoasteri ale probelor contestatorului,adica acte emise de angajator,\"expertu\" afirma ca \"Cartelele de ... (vezi toată discuția)