avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detinuti politici
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detinuti politici

am fost condamnat la 10 luni inchisoare cu executare pentru tentativa de trecere a frontierei .Daca am dreptul sa fiu detinut politic
Cel mai recent răspuns: gelubalici , utilizator 21:29, 14 Septembrie 2012
Trecerea frauduloasa a frontierei in alte conditii decat cele prevazute de legea romana nu va poate da dreptul sa deveniti detinut politic.
Tentativa trecerii frauduloase a frontierei de stat si in prezent cat si in trecut era prevazuta, definita si incadrata in Codul Penal, astfel tind sa presupun ca dvs. ati fost condamnat pentru o infractiune savarsita in perioada regimului totalitar comunist.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
Marka, utilizator
am incercat sa parasesc tara fraudulos in 1984 am fost prins si condamnat la 10 luni inchisoare cu executare . Am dreptul la statutul de detinut politic? Am citit pe net ca trecerea frontierei este socotita ca o lupta anticomunista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 trif nicolae radu trif nicolae radu Constituie condamnare cu caracter politic tentativa de trecere a frontierei inainte de 1989 [in 1982 si1987] argumentand prin dovezi de la C.N.S.A.S, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si despagubiri legea221/2009 si decret-lege118/1990 mosaurelian mosaurelian In vara anului 1988 am incercat sa trec granita romano-iugoslava in mod fraudulos.Am fost prins,arestatsi apoi condamnat la sase luni de detentie pentru ... (vezi toată discuția)
Daca am fost condamnat in strainatate cum se procedeaza in cazul extradarii emilia17 emilia17 cind este infractiune in cazul introducerii de emigrantii pe un teritoriu (vezi toată discuția)