buna ziua
Ma numesc Suciu Elisabeta si in 2007 am divortat.Eu am scos un credit de consum de 6000 euro si i-am investit in apartamentul de la baia mare.Acum eu locuiesc la Constanta.Nu am deschis proces de partaj pt ca fostul sot doreste sa cumpere jumatatea mea de apartament.De atunci ma tot amana, ca imi da banii la vara ca mi da la tomna.Acum doresc sa deschid proces pt impartirea ratei din banca pt ca el locuieste acolo si nu am plaitit nimic din rata de cand am divortat
intrebarea mea este pot deschide proces la Constanta ?mentionez ca toti banii i-am investit in apartament.
Nu am inteles prea bine daca apartamentul din Baia Mare este bun comun si urmeaza sa fie supus partajului sau nu.
Importante pt lamurirea dvs. cred ca sunt urmatoarele regului de procedure, sub aspectul stabilirii instantei competente s ajudece cererea de partaj:
- daca toate bunurile ce urmeaza sa fie supuse partajului sunt mobile, atunci potrivcit art. 5 Cod procedura civila, instanta competenta este cea de la domiciliul paratului;
- daca in masa partajabila intra si bunuri imobile, atunci instanta competenta este instanta de la locul situarii imobilului/imobilelor, potrivit art.13 C.pr.civ.
aparatmentul este bun comun si procesul de partaj nu l-am inceput inca. el spune ca o sa ma poarte prin tribunale ani de zile
de aceea vroiam sa deschid proces pt ca plata ratelor sa o facem 50%.
eu intrabm daca pot face asa ceva pt ca oricum penalitatile sunt deja mari ca nu am platit de 1 an si pana o sa se termine proceul vor fi duble poate
eu am intrebat daca pot deschide proces la constantaa ca sa platesca si el ratele
Daca nu ati luat impreuna creditul respectiv, acesta este propriu, al dumneavoastra. Trebuie sa faceti dovada ca banii respectivi nu i-ati folosit in scopuri personale si ca au intrat in bunul comun (apartament). Este vorba de chitante pentru materialele cumparate, contracte de prestari servicii cu muncitorii, martori care pot sa confirme ca s-a lucrat acolo etc.
Cat despre penalitati... eu cred ca nu pot sa devina comune; cred ca vor ramane proprii.
Proces de partaj
sabina492005
Buna ziua,
Ma numesc Ghisa Elisabeta.
Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort
anelene
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei situatii :
2 fosti soti au divortat in urma cu 5 ani. La data aceea, nu s-a finalizat si o ... (vezi toată discuția)