avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin tribunal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin tribunal

Buna seara, problema mea este urmatoarea.
Sotul meu vrea sa divortam de comun acord prin tribunal, amenintandu-ma ca daca nu sunt de acord el va cere divortul fara acordul meu angajand un avocat iar daca divortul se va pronunta ca este din vina mea eu trebuie sa platesc cheltuielile de judecata care se vor ridica in jur de 1500 lei.
O alta problema ar fi partajul, daca divortam de comun acord pot sa mai depun actele pentru partaj separat sau se depun impreuna cu actele pentru divort. Daca depunem actele pentru divort de comun acord pot sa ma mai razgandesc pana la pronuntarea divortului? Nu prea am posibilitati de a plati un avocat de aceea intreb prin acest forum, multumesc pentru orice raspuns
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:40, 6 Septembrie 2012
Buna. Aveti copii minori?
Daca doriti sa divortati de comun acord va platiti un avocat sa va redacteze cererea, sau o luati de internet sa nu platiti nimic.
Daca sunt copii minori e un pic mai complicat si trebuie sa va angajati un avocat.
Este indicat ca partajul sa se introdua dupa divort . Separat.
Competenta este Judecatoria in raza caruia ati avut domiciliul ultima oara .
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cred ca mai intai ar trebui sa stabiliti ce vreti dvs. si apoi ce vrea sotul, mai ales ca se pune problema divortului.
Mai intai se va judeca cererea de divort si dupa ce ramane definitiva hotararea de divort se va solutiona cererea de partaj.
Sfatul meu este sa va ganditi daca doriti sa divortati sau nu, iar daca doriti divortul puteti sa va intelegeti pe cale amiabila cu privire la impartirea bunurilor comune.
Nu va speriati ca veti plati cheltuielile de judecata, in cazul in care se va desface casatoria din culpa exclusiva a dvs. Este putin probabil sa obtina divortul in baza culpei exclusive a dvs.
sensibilă și complicată problemă : v-a prins la ”strâmtoare” și profită.
1) totuși, chiar ar avea motive și probe concreta de divorț soțul dvs. și siguranța că dvs. veți cădea în pretenții și va trebui să plătiți cei ”1500 lei” ? ! Dacă-i așa : solicitați dvs. urgent divorțul fără a-i aduce eventual la cunoștință soțului (și dacă aveți motive bine întemeiate, probe etc) și atunci va plăti soțul eventualele cheltuieli de judecată.
2) ”partajul separat,”, ar fi mai costisitor (din multiple puncte de vedere) să dispuneți partajul separat.
3) DA, vă puteți răzgândi.Oricum, termenul e lung.Depinde de ce anume aveți dvs. ca scop.
Daca dvs nu sunteti de acord cu divortul acest lucru nu-l poate impiedica pe sotul dvs sa introduca cererea de divort, important este ca acesta sa convinga instanta cu dovezi temeinice si mai mult ca sigur va reusi, iar cheltuielelie de judecata vor fi suportate de catre dvs. Nimeni nu este obligat sa stea intr-o casatorie pe care nu si-o mai doreste. Asadar, va sfatuiesc sa fiti de acord cu divortul si daca nu aveti copii minori si va intelegeti cu privire la partajul bunurilor, sa divortati la notar sau la Oficiul de stare civila unde s-a oficializat casatoria. Lucruriele merg mult mai repede si este mai putin costisitor decat pe cale judiciara. Prin urmare, fie ca cerea se va introduce pe cale judiciara fie ca se va merge pe calea notariala sau la Oficul de stare civila, divortul se va pronunta oricum si de ce sa nu alegeti calea cea mai usoara si mai putin costisitoare.




Multumesc pentru raspunsuri, nu prea sunt de acord cu divortul pentru ca porneste dintr-o neintelegere, oricum cred ca o sa aleg calea mai usoara divort prin comun acord, nici cu partajul nu ne putem intelege, el considerand ca eu nu am dreptul la nimic desi avem o casa in constructie si alte cateva bunuri, copiii minori nu avem. O ultima intrebare, eventual pot sa ma reprezint singura daca ajungem sa ne judecam la tribunal si nu am posibilitatea de a plati un avocat? Multumesc

Alte discuții în legătură

de ce acte as avea nevoie pentru... CristinaElvira CristinaElvira [i][u][quot][/b] Buna! As dori sa stiu de ce acte as avea nevoie pentru un divort. Va multumesc de raspunsuri. :love2: (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Divortul prin acord helena76 helena76 Ok, daca sotii sunt de acord cu desfacerea casatoriei, incredintarea minorului, cuantumul pensiei alimentare, programul de vizitare, numele pe care-l va purta ... (vezi toată discuția)