avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Se poate face numai declaratia de renuntare la mostenire dupa implinirea termenului de optiune succesorala sau este obligatoriu sa se dezbata si succesiunea?
Se poate face numaii declaratia de acceptare a succesiune.
Declaratia de renuntare la mostenire se face in cadrul dezbaterii succesiunii.

Trebuie deschisa succesiunea si apoi facuta declaratia de renuntare la succesiune.
Declaratia de acceptare a succesiunii se poate face si in afara dezbaterii mostenirii, doar daca succesiunea este oe vechiul cod adica decesul a intervenit inainte de data e 1 oct 2011 si aceasta declaratie este una de acceptare tacita spunand in declaratie ca in acdrul dezbaterii succesiunii veti declara si arata ce fapte si acte de acceptare tacita ati facut. In cazul noului cod , adica decesul s a petrecut dupa 1 oct 2011 sunteti inca in termenul de acceptare a succesiunii care este de un an de zile de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de acceptare dupa 6 luni de la deces? monahelenus monahelenus Mai poate accepta vreun notar ca eu sa fac o declaratie de acceptare a mostenirii dupa 6 luni? Aceasta declaraţie trebuie intocmita in termenul de 6 (sase) ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariantoma48 mariantoma48 buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare a mostenirii,succesiune? cicinic cicinic Am urmatoarea situatie:Tatal meu a murit in luna august 2010.Suntem 4 frati si cu mama care este persoana fara discernamant.As dori sa stiu daca este necesara ... (vezi toată discuția)