avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie de acceptare a mostenirii,succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie de acceptare a mostenirii,succesiune?

Am urmatoarea situatie:Tatal meu a murit in luna august 2010.Suntem 4 frati si cu mama care este persoana fara discernamant.As dori sa stiu daca este necesara declaratia de acceptare a mostenirii care se pune in termen de 6 luni chiar daca nu dorim sa facem dezbaterea acum,si ce se poate intampina daca nu se pune in termenul acesta?

As dori un raspuns doar in cunostiinta de cauza!
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 18:45, 25 Ianuarie 2012
Este Bine sa va fi exercitat acest drept de optiune, daca nu faceti aceste declaratii cu ocazia dezbaterii succesiunii alti succesibili va pot contesta dreptul si daca nu dovedeti ca ati acceptat tacit succesiunea facand acte de administrare ale acesteia, plata de impozite ale bunurilor succesorale, inchirierea acestora, puteti fi considerata straina de succesiune conform art 700 din vechiul Cod civil pentru ca dezbaterea succesiunii dupa tatal dvs se va face dupa vechiul cod, decesul dansului avand loc inainte de 1 oct 2011.
Declaratia de acceptare a succesiunii nu este necesara daca :
- ati facut acte de acceptare tacita a succesiunii sau
- celelalte persoane cu vocatie succesorala nu urmaresc sa va conteste dreptul la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire leusan leusan Se poate face numai declaratia de renuntare la mostenire dupa implinirea termenului de optiune succesorala sau este obligatoriu sa se dezbata si succesiunea? (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare dupa 6 luni de la deces? monahelenus monahelenus Mai poate accepta vreun notar ca eu sa fac o declaratie de acceptare a mostenirii dupa 6 luni? Aceasta declaraţie trebuie intocmita in termenul de 6 (sase) ... (vezi toată discuția)
Succesiune ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca la decesul unuia din parinti copiii isi pastreaza cota parte din partea acestuia fara a deschide succesiune atat timp cat ... (vezi toată discuția)