Mai poate accepta vreun notar ca eu sa fac o declaratie de acceptare a mostenirii dupa 6 luni?
Aceasta declaraţie trebuie intocmita in termenul de 6 (sase) luni de optiune succesorală prevăzut de art. 700 al Codului civil român pentru a avea eficacitate juridică.
Se poate face declaratie de acceptare si peste termenul de optiune succesorala numai ca specificati ca ati acceptat tacit, si ca in cadrul dezbaterii succesiunii veti arata ce fapte si acte de acceptare tacita ati facut!
chiar daca citatia a venit dupa 6 luni de la decesul bunicilor din 2011? sunt asteptata totusi maine sa dau o declaratie de renuntare sau acceptare. nu exista bunuri imobiliare ..se poate sa ma coste mai mult procedura de acceptare decat partea mea de 200 lei actiuni sif? Mai bine lipsesc de la dezbatere ?
Declaratia de acceptare sau renuntare nu poate sa coste mai mult de 60 de Ron. Insa trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat tacit succesiunea, avand in vedere ca sunt bunuri mobile , actiuni , nu stiu in ce masura puteti demonstra acest lucru in acdrul dezbaterii succesorale.