avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de acceptare dupa 6 luni de la deces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de acceptare dupa 6 luni de la deces?

Mai poate accepta vreun notar ca eu sa fac o declaratie de acceptare a mostenirii dupa 6 luni?

Aceasta declaraţie trebuie intocmita in termenul de 6 (sase) luni de optiune succesorală prevăzut de art. 700 al Codului civil român pentru a avea eficacitate juridică.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:40, 18 Martie 2012
Care este data deschiderii succesiunii?

Dupa vechiul cod, nu. Dupa cel nou, da.
In noul cod civil, termenul este de un an (dar nu se aplica retroactiv).
Se poate face declaratie de acceptare si peste termenul de optiune succesorala numai ca specificati ca ati acceptat tacit, si ca in cadrul dezbaterii succesiunii veti arata ce fapte si acte de acceptare tacita ati facut!
chiar daca citatia a venit dupa 6 luni de la decesul bunicilor din 2011? sunt asteptata totusi maine sa dau o declaratie de renuntare sau acceptare. nu exista bunuri imobiliare ..se poate sa ma coste mai mult procedura de acceptare decat partea mea de 200 lei actiuni sif? Mai bine lipsesc de la dezbatere ?
Declaratia de acceptare sau renuntare nu poate sa coste mai mult de 60 de Ron. Insa trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat tacit succesiunea, avand in vedere ca sunt bunuri mobile , actiuni , nu stiu in ce masura puteti demonstra acest lucru in acdrul dezbaterii succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire leusan leusan Se poate face numai declaratia de renuntare la mostenire dupa implinirea termenului de optiune succesorala sau este obligatoriu sa se dezbata si succesiunea? (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Succesiune ne finalizata stanciuu_auco stanciuu_auco am tatal decedat din 2000, dar nu am facut succesiunea, mostenitori fiind mama si eu. exista vreo lege care sa ma oblige sa o fac, mai ales ca am probleme cu ... (vezi toată discuția)