avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrarea contabila a prejudiciului unui furt?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrarea contabila a prejudiciului unui furt?!

In cursul acestui an in cadrul societatii noastre a avut loc un furt, pentru care am satbilit valoarea pagubei si ne-am constituit parte civila...dosarul este in cercetare inca...intre timp societatea si-a recuperat intregul prejudiciu de la firma de paza pe temei contractual...cu toate acestea in situatia in care se recupereaza prejudiciul de la autori, acesta imi revine mie ca societate pagubita, dar ar fi practic "un venit", pentru ca eu mi-am acoperit prejudiciul de la firma de paza cum va spuneam(bineinteles in situatia in care societatea de paza nu se foloseste de dreptul sau de regres impotriva mea)...intrebarea mea este: in acest moment cum inregistrez in contabilitate acesta situatie?
va multumesc frumos...
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:06, 4 Septembrie 2012
Avand in vedere ca recuperarea prejudiciului de la firma de paza reprezinta despagubire, aceasta se inregistreaza : 461 = 7581 si 5121 = 461.Concomitent se inregistreaza pe
cheltuieli,in functie de natura acestora,sumele ce reprezinta valoarea neamortizata si/sau
valoarea de intrare a marfurilor,materialelor etc.(scaderea din gestiuni a bunurilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare vanzare imobil cu pierdere mariam69 mariam69 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se inregistreaza in evidenta contabila o vanzare de mijloc fix ,un imobil proprietatea unei societati ... (vezi toată discuția)
Minus inventar rodia rodia Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza in contabilitate vanzarea unui mijloc de transport??? denissecom denissecom Buna ziua, Daca se poate sa-mi spuneti ce formule contabile efectuez!? Mentionez ca tocmai am vandut un mijoc de transport altei firme! Multumesc (vezi toată discuția)