In cursul acestui an in cadrul societatii noastre a avut loc un furt, pentru care am satbilit valoarea pagubei si ne-am constituit parte civila...dosarul este in cercetare inca...intre timp societatea si-a recuperat intregul prejudiciu de la firma de paza pe temei contractual...cu toate acestea in situatia in care se recupereaza prejudiciul de la autori, acesta imi revine mie ca societate pagubita, dar ar fi practic "un venit", pentru ca eu mi-am acoperit prejudiciul de la firma de paza cum va spuneam(bineinteles in situatia in care societatea de paza nu se foloseste de dreptul sau de regres impotriva mea)...intrebarea mea este: in acest moment cum inregistrez in contabilitate acesta situatie?
va multumesc frumos...
Avand in vedere ca recuperarea prejudiciului de la firma de paza reprezinta despagubire, aceasta se inregistreaza : 461 = 7581 si 5121 = 461.Concomitent se inregistreaza pe
cheltuieli,in functie de natura acestora,sumele ce reprezinta valoarea neamortizata si/sau
valoarea de intrare a marfurilor,materialelor etc.(scaderea din gestiuni a bunurilor).
Minus inventar
rodia
Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.