avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor neacordat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor neacordat

Buna ziua,
V as ruga sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Angajatorul nu acorda un anumit spor decat pe cartea de munca,acesta negasindu-se in salariul de pe fluturas.Motivatia lui este ca institutia nu are suficienti bani desi banii vin de la bugetul de stat. Este legala situatia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 20 Ianuarie 2009
Va rog sa explicati despre ce spor e vorba, daca e institutie publica nu e deloc secret
creo a scris:

Buna ziua,
V as ruga sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Angajatorul nu acorda un anumit spor decat pe cartea de munca,acesta negasindu-se in salariul de pe fluturas.Motivatia lui este ca institutia nu are suficienti bani desi banii vin de la bugetul de stat. Este legala situatia?
Multumesc

Sporurile sunt acordate acolo unde nu sunt incluse in salariul de baza. De asemenea, daca sporurile la salariu sunt prevazute in c.i.m. sau in c.c.m. angajatorul este obligat a le acorda.
In caz contrar, puteti sesiza ITM-ul sau va puteti adresa direct instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare spor vechime de 25 % Virusel2 Virusel2 Am si eu o dilema (incerc sa o ajut pe cineva) Este vorba de mama mea ..... a lucrat k asistenta medicala vreo 38 ani , din care, din 2000 pana la 1 ian ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Dupa demisie pot actiona in judecata societatea unde am lucrat MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua.Am lucrat la o societate cu capital privat.In ianuarie am fost la patron sa-mi negociez salariul (negocierea se face individual si verbal,asa este la ... (vezi toată discuția)