avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire - frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire - frati vitregi

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri.
1. Tatal meu mai are doi copii din prima casatorie. Dupa ce a divortat, s-a casatorit cu mama si au cumparat un apartament, care a fost trecut pe numele lui. As vrea sa stiu cum se poate trece dreptul de proprietate pe numele meu pentru ca cei doi frati vitregi ai mei sa nu mai aiba nici un drept asupra locuintei?

2. Anul trecut mama mi-a cumparat o garsoniera. Pe contract apar eu ca proprietara, iar ea are drept de uzufruct. Doar pentru ca pe contract ea apare ca fiind casatorita cu tatal meu, e posibil ca si fratii mei vitregi sa aiba dreptul la aceasta garsoniera? Si daca da, cum fac ca sa am doar eu drept deplin.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
justme78504, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 01:29, 5 Septembrie 2012
daca se trec bunurile pe mama dvs atunci drept de mostenire va avea numai tatal si dvs pentru ca ceilalti frati vitregi nu sunt rude de sange cu mama dvs. deci ar fi o solutie...la mostenirea tatalui vin toti copii indiferent daca sunt din casatoria cu mama dvs sau dinafara precum si mama dvs in calitate de sotie supravietuitoare
1) sa va vanda
2) garsoniera e a dvs, aveti nuda proprietate, mama are doar drept de folosinta ( alte beneficii nu cred ca e cazul) si doar pe durata vietii, nu are nimeni drept de proprietate decat dvs
Multumesc pentru raspuns!
Precizare vanzarea sa fie reala, adica pretul sa fie real, cinstit sa poata fi dovedit, intr un cont ceva....altfel copii sotului mamei dvs vor putea ataca actul ca donatie deghizata supusa reductiunii liberalitatilor excesive pentru ce le incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol octavian63 octavian63 Buna ziua tatal meu a dobandit prin retrocedare de la bunicul sau un teren agricol ; intrebarea mea este daca la decesul lui mama mea va avea drept de ... (vezi toată discuția)
Cat este de valabil testamentul? margaretadonnola margaretadonnola mama a mostenit casa parinteasca si vrea sa faca testament sa-mi lase casa mie,(mai am un frate)vreau sa stiu cum poate sa faca sa-mi lase mie tot dar sa poata ... (vezi toată discuția)