avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe somaj?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe somaj?

Buna ziua !
Incepand cu luna sepetembrie 2012 voi intra in somaj.Detin un card de nevoi personale .In situatia in care nu voi mai putea sa-mi achit si aceasta rata,doresc sa ma informati daca mi se poate face poprire pe indemnizatia de somaj.Sau care ar putea fi modul de a-si recupera banii. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:52, 4 Septembrie 2012
1. Va redau din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 43.
(1) Indemnizaţia de şomaj se plãteşte lunar în cuantumul prevãzut la art. 39 alin. (2), respectiv la art. 40 alin. (1).
...
Art. 46. - Drepturile bãneşti prevãzute la art. 43 fac obiectul executãrii silite pentru debite provenite din plata necuvenitã a acestora, precum şi pentru cazurile prevãzute de Codul de procedurã civilã ori de alte dispoziţii legale speciale.

2. Un coleg, jurist de profesie, o sa va explice care sunt, in afara de debite provenite din indemnizatie de somaj incasata in plus, cazurile prevazute de CPC sau alte dispozitii legale conform carora se poate face poprire pe indemnizatia de somaj.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe ajutorul de somaj adapter adapter Buna ziua. Am 2 intrebari: 1. se poate pune poprire pe ajutorul de somaj, si daca da in ce situatii, pt. ce anume (pensie alimentara, rate banci, etc)? 2. ... (vezi toată discuția)
Proprire pe indemnizatie de somaj unique636 unique636 Buna ziua Am primit astazi un mail de la banca unde am deschis un card de debit pt a primi indemnizatia de somaj si alocatia copilului lunare in care ma ... (vezi toată discuția)
Poprire din indemniz. somaj a pensiei alimentare hp777 hp777 Buna ziua. In situatia in care beneficiez de indemn. de somaj din luna 9.2015 iar hotararea definitiva prin care se stabileste cuantumul pensiei este din ... (vezi toată discuția)