avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... poprire pe ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

poprire pe ajutorul de somaj

Buna ziua.
Am 2 intrebari:
1. se poate pune poprire pe ajutorul de somaj, si daca da in ce situatii, pt. ce anume (pensie alimentara, rate banci, etc)?
2. ajutorul de somaj se primeste ches sau pe card?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 15 August 2015
Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 43.
(1) Indemnizaţia de şomaj se plãteşte lunar în cuantumul prevãzut la art. 39 alin. (2), respectiv la art. 40 alin. (1).
...

Art. 46. - Drepturile bãneşti prevãzute la art. 43 fac obiectul executãrii silite pentru debite provenite din plata necuvenitã a acestora, precum şi pentru cazurile prevãzute de Codul de procedurã civilã ori de alte dispoziţii legale speciale.


Art. 728 C.proc.civ. - Limitele urmăririi veniturilor băneşti
----
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
...

Indemnizatia de somaj, in general, se plateste prin virament bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din indemniz. somaj a pensiei alimentare hp777 hp777 Buna ziua. In situatia in care beneficiez de indemn. de somaj din luna 9.2015 iar hotararea definitiva prin care se stabileste cuantumul pensiei este din ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu-somaj adrianblanaru adrianblanaru Cu respect ! Am o problema pe care as dori sa o rezolv.Am o poprire pe salariu ,de la o banca.Mi se opreste 25% din venitul net realizat lunar si firma la care ... (vezi toată discuția)
Poprire MihaDrag MihaDrag sunt la inceput de drum si nu stiu daca se poate face poprire pe somaj ? (vezi toată discuția)