avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare buletin

Va rog sa-mi spuneti cu cat timp inainte de data expirarii termenului de valabilitate al buletinului de identitate trebuie schimbat si ce acte sunt necesare la Politie.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:48, 4 Septembrie 2012
Puteti sa-l schimbati cu cateva zile inainte de expirarea actului de identitate, nu conteaza cate zile. Puteti sa-l schimbati si dupa cateva zile dupa expirarea acestuia, nu se intampla nimic.
Actele necesare emiterii actului de identitate in cazul expirarii termenului de valabilitate sunt urmatoarele:
- Actul de identitate cu termenul de valabilitate expirat şi cartea de alegător (dacă este cazul)
- Certificatul de naştere (original şi copie)
- Cerificatul de căsătorie, dacă este cazul (original şi copie)
- Hotărârea de divorţ, definitivă şi ireocabilă, dacă este cazul (original şi copie)
- Certificatul de deces al soţului/soţiei decedate (în cazul persoanelor văduve)
- Documentele cu care se face dovada domiciliului (original şi copie)
- Chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate 7 RON (70.000 lei) achitată la oficiile poştale, în contul RO 35 TREZ 70221340202
- Timbru fiscal în valoare de 4 RON (40.000 lei).
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Chitanta de 7 lei o veti achita la Serviciul Impozite si Taxe din cadrul primariei; puteti alege in locul timbrului fiscal sa platiti tot la Impozite si Taxe cei 4 lei care reprezinta taxa extrajudiciara de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ci expirata Marti Marti Buna ziua, Anul viitor in septembrie mi se expira cartea de identitate, iar eu in aprilie plec din tara pana pe la sfarsitul lunii iunie. Pot sa plec cu ... (vezi toată discuția)
Buletin nou hiroichi hiroichi Vreau sa imi fac un buletin nou deoarece al meu e expirat si am auzit de la un prieten ca daca duc ceva de la primarie il pot face singur fara sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare schimbare carte de identitate dupoa casatorie simion lenuta simion lenuta ce acte imi imi sunt necesare pentru schimbare de C.I. dupa casatorie? (vezi toată discuția)