avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare turist/insolventa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare turist/insolventa

Buna ziua,
Pot recupera suma achitata ptr o vacanta de la firma de asigurari cu care au incheiat polita de asigurare , daca agentia de turism a intrat in insolventa si numai da nici un semn ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Budacov , Avocat 18:09, 27 Februarie 2013
Daca firma de turism are asigurare si in contractul dvs. este mentionata societatea de asigurari si daca ati incheiat o asigurare storno.
Ca sa functioneze legal, societatea avea obligatia sa incheie o polita de asigurare a turistilor in caz de insolventa. Aceasta polita da dreptul direct turistilor, ca beneficiari ai asigurarii, sa primeasca despagubiri de la asigurator in cazul in care societatea de turism intra in insolventa, despagubiri ce se refera la costul pachetului turistic cumparat de turist sau/si la cheltuielile de repatriere in cazul in careinsolventa intervine in timpul vacantei dvs. Despagubirile trebuie platite direct turistilor, in limita sumei asigurate care e de regula de 50.000 Euro in total. Dvs. trebuie sa incercati sa aflati daca societatea avea o astfel de asigurare valabila la data incheierii contractului cu dvs. si la ce societate a fost incheiata. Daca aflati aceste elemente, trebuie sa va adresati asiguratorului si sa deschideti un dosar de daune in acest sens (ori sa va inscrieti pe lista pagubitilor, in cazul in care este deja deschis un dosar). Nu aveti nevoie de nici o asigurare storno, intrucat aceasta asigurare speciala despre care am vorbit va acopera pe dvs. in mod direct, in calitate de beneficiar al politei.
Multumesc mult pentru raspuns, am deschis astazi un dosar de daune la firma cu care au incheiat o polita de asigurare a turistilor in caz de insolventa.
As mai avea o intrebare .Exista un terment pana cand poti depune acest dosar de daune, firma declarand ca a intrat in insolventa ???
Termenul este cel special de prescriptie, de doi ani, dar este in interesul dvs. sa faceti demersurile cat mai rapid, pentru a evita riscul ca alti pagubiti sa se inscrie pe lista in dosarul de daune si sa primeasca despagubiri, iar dvs. sa nu va mai ramana nimic. Suma totala de despagubire e 50.000 Euro.
Suma de pe polita este de 50.000 USD cu franciza de 80%, trebui sa depun cerere si la tribunalul municipiului bucuresti pentru recuperarea banilor, e adevarat ca societatea de asigurari poate sa imi ceara si asa ceva , sa fiu inscris la masa credala ??

Alte discuții în legătură

Contract neonorat agentie turism LucianaMoisoiu LucianaMoisoiu Buna ziua, Am incheiat un contract cu o agentie de turism in ianuarie 2014, iar la momentul respectiv firma dispunea de asigurare. Insa, acum am fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri agentie turism in insolventa Kyandra Kyandra Buna ziua, Urmand principiul de a face iarna car si vara sanie, am incheiat inca din martie un contract de prestari servicii turistice cu o agentie de ... (vezi toată discuția)
Creanta neincasata si asigurata ovidiumazilu ovidiumazilu Buna ziua Creanta neincasata la debitor intrat in procedura de insolventa : 100.000 ron. Suma este inscrisa la masa credala Suma este in limita asigurarii ... (vezi toată discuția)