avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract neonorat agentie turism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract neonorat agentie turism

Buna ziua,

Am incheiat un contract cu o agentie de turism in ianuarie 2014, iar la momentul respectiv firma dispunea de asigurare. Insa, acum am fost instiintati ca incepand cu 17 iulie firma va intra in procedura de insolventa si nu va mai putea onora contractele.
Ce este de facut in conditiile in care pachetul turistic este achitat integral pentru 7 persoane, iar plecarea ar fi trebuit sa fie in 10 zile. Este vreo sansa sa fim despagubiti macar de firma de asigurare?
Agentia ne-a transmis ca ne putem inscrie la masa creditorilor prin formularea unei cereri scrise la masa credala. Ce presupune mai exact acest lucru?

Va multumesc!
asta presupune ca firma a incasat banii de la dvs si nu a platit conform contractului cazarea si ce alte servicii a promis ca va ofera in schimbul banilor..in privinta asigurarii ar trebui verificat ce fel de asigurare avea incheiata si daca cuprindea si situatia de faliment a firmei e f buna, daca nu, nu va este de folos... iar inscrierea dvs la masa credala in opinia mea este frectie la picior de lemn daca firma nu are bunuri in patrimoniu care sa fie valorificate pentru a va despagubi
Inscrierea la masa credala presupune sa aflati un numar de dosar de insolventa si sa depuneti o cerere, la acest dosar, la care sa anexati actele doveditoare ale sumei pe care ati platit-o (contract, chitante). Aceasta cerere trebuie sa contina numele celui ce pretinde suma, date de identificare, numarul de dosar de insolventa, al societatii de turism, date de identificare (sediu, CUI). O depuneti la registratura instantei (tribunal), semnata, impreuna cu o taxa de timbru de 200 lei. Exista un termen limita de inscriere la masa credala, asa ca trebuie sa va interesati cat mai curand in legatura cu acest dosar.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
Raluca Balascan, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare turist/insolventa rdrani2005 rdrani2005 Buna ziua, Pot recupera suma achitata ptr o vacanta de la firma de asigurari cu care au incheiat polita de asigurare , daca agentia de turism a intrat in ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam banii platiti pentru sejur de la agentia de turism maria1956 maria1956 Cum recuperam banii platii pentru sejur de la agentia de turism daca intra in faliment sau insolventa ( nu stiu diferenta dintre faliment si insolventa) Avem ... (vezi toată discuția)
Creante asigurate si inscrise la masa credala ovidiumazilu ovidiumazilu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o opinie privitor la urmatoarea speta, eventual cu mentionarea articolelor din legislatie care sustin opinia ... (vezi toată discuția)