avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare turist/insolventa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare turist/insolventa

Buna ziua,
Pot recupera suma achitata ptr o vacanta de la firma de asigurari cu care au incheiat polita de asigurare , daca agentia de turism a intrat in insolventa si numai da nici un semn ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Budacov , Avocat 18:09, 27 Februarie 2013
Din experienta mea va pot spune ca aceasta pretentie cu inscrierea la masa credala este o TEAPA pe care firma incearca sa o traga turistilor. Dreptul la despagubiri este un drept direct al dvs. iar obligatia firmei de asigurari este sa va plateasca despagubirea dvs. direct, nu firmei de turism, pentru ca apoi dvs. sa va pierdeti timpul si sa va supuneti riscului insolvabilitatii. Dvs. sunteti in mod direct beneficiara a asigurarii, iar nu firma de turism. Iar aceste obligatii sunt obligatii legale. Sigur ca firmei de turism ori lichidatorului ei i-ar conveni cel mai mult sa incaseze suma de 50.000 USD, din care lichidatorul sa-si ia partea leului sub forma de onorarii si cheltuieli de lichidare, dar acest lucru ar fi posibil numai daca firma de turism ar fi beneficiara asigurarii, ceea ce nu e cazul dvs.
Dar faptul ca aceasta agentie Dreams Travel - Luxury Travel nu a informat societatea de asigurare ca au schimbat administratorul sau asociatul are vro importanta , am inteles ca cei de la asigurari se leaga de aceasta situatie ???
Buna ziua,
De curand am primit de firma de asigurari raspunsul la cererea de despagubire pentru serviciu neefectuat de agentia dream treavel. Raspunsul lor comunica faptul ca cererea a fost respinsa . Citez : potrivit lin. 1 din anexa aferenta contractului. 930 /28.05.2012 incheiat de mine cu soc dreams travel si in baza prevederilor cap. 3 lit .b din conditiile de asigurare impuse prin ordinul nr .235 /06.06.2001 emis de minist turismului, publ in MO nr. 433/ 02.08.2001. Ce pot sa fac in aceasta situatie , sa ma lamureasca si pe mine cineva ca numai inteleg , pentru ce exista asigurarea de insolventa , sau si firma de asigurare vrea sa traga teapa ????
In realitate, societatile de asigurari fac tot posibilul sa nu-si indeplineasca obligatiile contractuale si legale si inventeaza orice ca sa nu plateasca. Nu trebuie sa va lasati, ci va recomand sa luptati impotriva firmei de asigurari si sa o obligati sa plateasca, la nevoie pe calea instantelor de judecata. Faptul ca societatea de turism nu a comunicat schimbarea administratorului ori a actionarilor nu are nici o importanta, cata vreme polita a fost incheiata cu societatea comerciala, nu cu actionarii ei. Va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract neonorat agentie turism LucianaMoisoiu LucianaMoisoiu Buna ziua, Am incheiat un contract cu o agentie de turism in ianuarie 2014, iar la momentul respectiv firma dispunea de asigurare. Insa, acum am fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri agentie turism in insolventa Kyandra Kyandra Buna ziua, Urmand principiul de a face iarna car si vara sanie, am incheiat inca din martie un contract de prestari servicii turistice cu o agentie de ... (vezi toată discuția)
Creanta neincasata si asigurata ovidiumazilu ovidiumazilu Buna ziua Creanta neincasata la debitor intrat in procedura de insolventa : 100.000 ron. Suma este inscrisa la masa credala Suma este in limita asigurarii ... (vezi toată discuția)